
انواع ترانسفورماتور توزیع
یکی دیگر از تجهیزات با اهمیت شبکههای توزیع نیروی برق ، ترانسفورماتورهای توزیع میباشند. از ترانسفورماتور توزیع ، به منظور کاهش سطح ولتاژ و رساندن آن به میزان قابل استفاده برای مصرف کنندگان ، استفاده میشود. در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع ترانسفورماتور توزیع بپردازیم. با ما همراه باشید.
انواع ترانسفورماتور توزیع
ترانسفورماتورهای توزیع ، بر اساس مکانیزم عملکرد ، ساختمان و مواد تشکیل دهنده ، به انواع مختلفی تقسیم میشوند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
ترانسفورماتورهای توزیع ، از لحاظ نوع مادهی عایقی و خنک کنندگی ، به دو دستهی ترانسفورماتورهای روغنی و ترانسفورماتورهای خشک رزینی تقسیم میشوند. ترانسفورماتورهای روغنی ، از لحاظ طراحی مخزن و نحوه ارتباط با هوای محیط اطراف ، به دو دستهی ترانسفورماتورهای روغنی با منبع انبساط و ترانسفورماتورهای هرمتیک تقسیم میشوند. نوع دیگر ترانسفورماتور از لحاظ نوع عملکرد و نحوه استفاده ، به چهار دستهی ترانسفورماتورهای توان ، ترانسفورماتورهای زمین ، ترانسفورماتورهای کمپکت و ترانسفورماتورهای ویژه تقسیم میشوند. در ادامه به شرح جزئیات انواع ترانسفورماتور توزیع میپردازیم.
ترانسفورماتور روغنی با منبع انبساط
این ترانسفورماتور ، طوری طراحی شده است که سیستم روغن با هوای بیرون ، به وسیله محفظه رطوبت گیر در ارتباط است و انبساط و انقباض روغن مخزن در منبع انبساط جبران میشود.
ترانسفورماتورهای هرمتیک
این ترانسفورماتور به گونهای طراحی شده است که در آن روغن با هوای بیرون هیچ گونه ارتباطی ندارد و تغییر در حجم روغن با استفاده از دو روش در اثر تغییرات دما جبران میشود :
در روش اول افزایش حجم ، به واسطه قابلیت ارتجاعی مخزن با دیواره کنگرهای جبران میشود.
در روش دوم مخزن رادیاتوری با دیوارههای صلب ، به وسیله یک گاز بی اثر مانند نیتروژن ، پر شده و تغییرات حجم و فشار آن ، سبب جبران تغییر حجم روغن ترانسفورماتور میشود.
ترانسفورماتور خشک رزینی
این ترانسفورماتور ، روغن ندارد و سیم پیچهای آن ، با رزین خشک ساخته شدند که از طریق ریخته گری و تزریق رزین محسور میشوند. از مزایای این ترانسفورماتور ، میتوان به حذف خطر آتش سوزی در اثر روغن اشاره کرد.
ترانسفورماتور توان
وظیفه این ترانسفورماتور ، انتقال انرژی الکتریکی با تغییر در سطح ولتاژ است. این ترانسفورماتور به صورت نصب در فضای آزاد ، نصب زمینی و در فضای بسته طراحی شده است
ترانسفورماتورهای زمین
از این ترانسفورماتور ، جهت ایجاد مرکز ستاره در پستهای انتقال استفاده میشود و هیچگونه سیم پیچ ثانویه ، جهت انتقال انرژی ندارد.
ترانسفورماتورهای کمپکت
نام دیگر ترانسفورماتور های زمین و کمکی ، ترانسفورماتور کمپکت است و این ترانسفورماتور ، تلفیقی از ترانسفورماتور زمین با یک ترانسفورماتور توزیع در یک دستگاه است.
ترانسفورماتورهای ویژه
از این ترانسفورماتور ، معمولا برای تغذیهی برق واحدهای صنعتی استفاده میشود. این ترانسفورماتور ، از لحاظ مشخصات فنی مورد نیاز مصرف کننده به انواع مختلفی تقسیم میشود که عبارتند از :
- ترانسفورماتورهای تکفاز
- ترانسفورماتورهای سه سیم پیچه
- ترانسفورماتورهای یکسو ساز
- ترانسفورماتورهای کوره
- ترانسفورماتور هایی که دارای سیستم خنک کننده هستند
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی انواع مختلف ترانسفورماتور توزیع پرداختیم و با ویژگیها و کاربردهای استفاده از آنها ، آشنا شدید. جهت مطالعهی مطالب بیشتر ، میتوانید به بخش مقالات وب سایت سنسور صنعت مراجعه کنید.
فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه میباشد که با ارائهی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینهی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.