بررسی کاربرد ترانسفورماتور

بررسی کاربرد ترانسفورماتور

بررسی کاربرد ترانسفورماتور


ترانسفورماتور ، یک ماشین استاتیکی است که از طریق القای الکترومغناطیسی ، ولتاژ و جریان متناوب الکتریکی را بدون آن که در فرکانس بین دو یا چند سیم پیچ تغییر ایجاد شود ؛ به مقادیر مختلف تبدیل می‌کند. از ترانسفورماتور در پست‌های نیروگاهی برای بالا بردن ولتاژ ، جهت انتقال اقتصادی قدرت استفاده می‌شود. علاوه بر آن ، در پست‌های فوق توزیع ، جهت پایین آوردن ولتاژ به مقادیر مورد نیاز ، از ترانسفورماتور استفاده می‌شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی کاربردهای ترانسفورماتور بپردازیم. با ما همراه باشید.

ترانسفورماتورها دارای کاربردهای گسترده‌ای در صنعت الکترونیک می‌باشند. از موارد کاربرد ترانسفورماتور ، می‌توان به کاربرد آن در شبکه‌ی قدرت صنعت و الکترونیک قدرت اشاره کرد. در ادامه قصد داریم به شرح هر یک بپردازیم.

کاربرد ترانسفورماتور در شبکه قدرت

در بسیاری از صنایع مربوط به برق ، از ترانسفورماتور بسیار استفاده می‌شود. از مهمترین کاربردهای ترانسفورماتور ، می‌توان به کاربرد آن در شبکه برق اشاره کرد که وظیفه آن ، افزایش ولتاژ در سمت تولید کننده و کاهش ولتاژ در سمت مصرف کننده است. این افزایش و کاهش ولتاژ ، سبب می‌شود که تلفات انتقال انرژی الکتریکی ، از تولید کننده به مصرف کننده بسیار کاهش یابد. ترانسفورماتورها دارای انواع مختلفی هستند که در این کاربرد از ترانسفورماتورهای نوع سه فاز استفاده می‌شود. جهت اندازه گیری ولتاژ و جریان شبکه‌ی برق ، در پست‌های الکتریکی ، به ترتیب از ترانسفورماتورهایی که به صورت موازی و سری در مدار قرار گرفته اند ؛ استفاده می شود. ترانسفورماتورها دارای کاربردهای حفاظتی نیز هستند که از آن‌ها جهت ایزولاسیون الکتریکی ، در تجهیزات الکتریکی استفاده می‌شود. لازم است بدانید که کاربرد ترانسفورماتور به شبکه قدرت محدود نمی‌شود.

کاربرد ترانسفورماتور در صنعت

لازم است بدانید انرژی الکتریکی پس از آن که در نیروگاه تولید شد و به مصرف کننده منتقل گردید ؛ به شکل‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. دستگاه‌های مصرف کننده انرژی الکتریکی ، طوری طراحی شده اند که می‌توانند برق تولیدی شبکه قدرت را به همان شکل و در همان سطح ولتاژ مصرف کنند. اما با توجه به این که در برخی از کاربردها ، احتیاج است تا سطح ولتاژ شبکه تغییر کند تا بتواند مورد استفاده قرار بگیرد ؛ از ترانسفورماتور برای این کار استفاده می‌شود. لازم است بدانید در برخی از موارد ، هدف فقط ایزولاسیون الکتریکی است و به منظور مسائل حفاظتی از ترانسفورماتور یک به یک استفاده می‌شود.

کاربرد ترانسفورماتور در الکترونیک قدرت

همانطور که گفته شد ترانسفورماتور دارای کاربردهای بیشماری می‌باشد. کاربردهایی که به آن اشاره شد در رابطه با فرکانس برق شهر هستند که با پیشرفت علم الکترونیک قدرت استفاده از ترانسفورماتورهای فرکانس بالا نیز رواج پیدا کرده است. لازم است بدانید در تمامی مبدل‌های الکترونیک قدرت که دارای ولتاژ خروجی ایزوله هستند ؛ از ترانسفورماتور استفاده می‌شود. ترانسفورماتور دارای فرکانس بالا ، از لحاظ سایز بسیار کوچکتر از ترانسفورماتور با فرکانس برق شهر است. جنس هسته‌ی آن از فریت به جای آهن ساخته شده است. لازم است بدانید در عمده مدارات الکترونیک قدرت ، از ترانسفورماتور با ابعاد و توان‌های مختلف استفاده می‌شود.

بررسی انواع ترانسفورماتورها

ترانسفورماتورها بر اساس مولفه‌های خاصی به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که در اینجا آن‌ها را نام می‌بریم.

  • ترانسفورماتور بر اساس فرکانس
  • ترانسفورماتور بر اساس توان
  • ترانسفورماتور بر اساس ساختار هسته و سیم پیچی
  • ترانسفورماتور بر اساس جنس عایق
  • ترانسفورماتور بر اساس کاربرد
  • ترانسفورماتور بر اساس تعداد فاز
  • ترانسفورماتور بر اساس افزاینده یا کاهنده
  • ترانسفورماتور بر اساس سطح ولتاژ
  • ترانسفورماتور بر اساس نوع خنک کنندگی

سخن پایانی

فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه می‌باشد که با ارائه‌ی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینه‌ی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.

نگین رنجبر
ارسال دیدگاه