
نحوه انتخاب بهترین سنسور صنعتی
سنسورها بر اساس کمیت فیزیکی که اندازه گیری میکنند و بر اساس نحوهی عملکرد در گروههای مختلفی قرار میگیرند که هر یک ویژگیها و کاربردهای منحصر به فردی در صنعت دارند. برای دانستن نحوه انتخاب بهترین سنسور صنعتی، باید به مواردی مانند اساس کار، میزان دقت، میزان مقاومت و کاربرد هر یک از این سنسورها توجه نمود. در این مقاله به بررسی تعدادی از این سنسورهای صنعتی میپردازیم.
سنسور مجاورت القایی
این دسته از سنسورها، سنسورهای غیرتماسی هستند که تنها نسبت به فلزات عکس العمل نشان میدهند. اساس عملکرد سنسورهای مجاورت القایی تغییر در دامنهی میدان الکترومغناطیسی است؛ این سنسورها در محدودهی حساس خود یک میدان الکترومغناطیسی با فرکانس بالا ایجاد میکنند که با حضور یک عنصر فلزی در این محدوده، بخشی از انرژی این میدان توسط فلز گرفته شده و به این ترتیب دامنهی میدان کاهش مییابد و به سبب آن سنسور فعال میشود. این سنسورها به دلیل خطی بودن و دقت بالا، سرعت سوئیچینگ بالا، مقومت بالا و سازگاری با محیط صنعتی، کیفیت بالا و عمر طولانی در صنایع مختلف به ویژه صنعت نفت و گاز و پتروشیمی مورد استفاده قرار میگیرند.
سنسور مجاورتی خازنی
این گونه از سنسورها، به عنوان سنسورهای غیرتماسی شناخته میشوند و اساس کار آنها تغییر در ظرفیت خازن است. ظرفیت خازن وابسته به مساحت موثر دو صفحهی رسانا، فاصلهی دو صفحه از یکدیگر و ثابت دی الکتریک میباشد. چنانچه جسمی با ثابت دی الکتریک بالاتر از مبنا در مقابل قسمت حساس سنسور قرار گیرد، ظرفیت خازن تغییر کرده و سنسور حضور جسم را تشخیص میدهد. نحوه انتخاب بهترینی سنسور صنعتی به دانستن کاربرد هر سنسور نیز بستگی دارد. سنسور مجاورتی خازنی در مواردی چون کنترل سطوح مخازن، تفکیک فلزات از نافلزات، شمارش در خط تولید و تشخیص پارگی نوار نقاله کاربرد دارد.
سنسور مجاورتی آلتراسونیک
سنسورهای آلتراسونیک گونهای از سنسورهای غیرتماسی هستند که با استفاده از امواج آلتراسونیک یا فراصوت کار میکنند. اساس کار آنها به این صورت است که با تولید و ارسال امواج آلتراسونیک به سمت اجسام و دریافت این امواج، پارمترهای مانند فاصلهی جسم و سرعت حرکت آن را محاسبه میکنند. از ویژگیهای امواج آلتراسونیک میتوان به سرعت انتشار کم، سطح انرژی پایین و قابلیت بازتاب از اجسام شفاف اشاره کرد. کاربردهای سنسور آلتراسونیک در مواردی مانند کنترل سطح مایعات در مخازن، تشخیص موقعیت، کنترل ماشین آلات و کنترل کیفی خط تولید میباشد.
سنسور مجاورتی نوری
سنسورهای فتوالکتریک یا نوری با داشتن منبع انتشار، فرستنده و گیرنده، از امواج مادون قرمز برای تشخیص اجسام استفاده میکنند. بسته به یک طرفه یا دو طرفه بودن سنسورها، اساس کار آنها میتواند دریافت امواج منعکس شده از اجسام، جذب شدن مقداری از پرتوها توسط آنها یا قطع شدن پرتو توسط جسم باشد. سرعت پاسخ گویی سنسورهای نوری بسیار بالا بوده و قابلیت تشخیص طیف وسیعی از اجسام را دارا میباشند، اما میزان خطای آنها در تشخیص اجسام خیلی روشن یا خیلی تیره بالا است. البته نوع دو طرفهی سنسور نوری دارای دقت بالاتری بوده و اجسام را حتی از فواصل دور تشخیص میدهد. از این سنسورها در مواردی مانند اندازه گیری سرعت، شمارش تولید، اندازه گیری ارتفاع و کنترل حرکت استفاده میشود.
لیمیت سوئیچ
این سنسور از سنسورهای تماسی و ابزاری الکترومکانیکی بوده که با برخورد مستقیم جسم به اهرم آن و رسیدن آن به حدی مشخص سیگنال الکتریکی در آن تولید میشود. یکی از مواردی که برای دانستن نحوه انتخاب بهترین سنسور صنعتی باید به آن توجه نمود، میزان مقاومت سنسور در برابر عوامل محیطی است. این گونه از سنسورها دارای مقاومت بالا در برابر این عوامل هستند. همچنین به دلیل دقت بالا و کم مصرف بودن، کاربردهای متنوعی در صنایع مختلف دارند. از کاربردهای لیمیت سوئیچ میتوان به کنترل حرکات ماشین آلاتی مانند ماشین تراش کاری یا برش، نوار نقاله و بالابرها اشاره کرد.
سخن آخر
در این مقاله سعی داشتیم با بررسی انواع سنسورها، به نحوه انتخاب بهترین سنسور صنعتی بپردازیم. شما میتوانید انواعی از این سنسورها را در صفحهی محصولات لنبوا و محصولات لمبرون مشاهده و خریداری نمایید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.