
اجزای ترانسفورماتور قدرت
ترانسفورماتورهای قدرت ، نقش اصلی را در تبدیل ولتاژ ایفا میکنند و ارتباط دهنده سوئیچگیرهای با سطح ولتاژ متفاوت میباشند. ترانسفورماتورهای قدرت دارای اهمیت بسیار خاصی میباشند و در طراحی موقعیت فیزیکی سوئیچگیرها ، باید جای مناسبی را برای نصب ترانسفورماتورهای قدرت و اتصال آنها به فیدرهای مربوطه در نظر گرفته شود. ترانسفورماتور ، وسیله ای است که میتواند انرژی الکتریکی را در یک سیستم با جریان متفاوت از یک مدار به مدار دیگر انتقال دهد. علاوه بر آن ، میتواند ولتاژ کم را به ولتاژ زیاد و برعکس تبدیل کند. در این مقاله قصد داریم در رابطه با اعضای مختلف ترانسفورماتور صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
قسمتهای اصلی ساختمان ترانسفورماتور قدرت
ترانسفورماتور قدرت ، از سه قسمت اصلی تشکیل شده است که عبارتند از :
- هسته یا مدار مغناطیسی
- سیم پیچ اولیه و ثانویه
- تانک اصلی روغن
- بوشینگها برای خروج سر پیچهای اولیه و ثانویه
در ادامه قصد داریم به بررسی این اجزا بپردازیم.
هسته : هسته ، یک مدار مغناطیسی دارای حداقل فاصلهی هوایی با مقاومت مغناطیسی است. این هسته به صورت مورق ساخته میشود و ضخامت آن حدود ۰.۳ میلیمتر یا حتی کمتر میباشد. از آلیاژهای نرم ، جهت ساختن لایههای هسته استفاده میشود. این که از چه نوع آلیاژی استفاده شود ؛ کاملا به نوع کاربری ترانسفورماتور و مسائل اقتصادی بستگی دارد. ترانسفورماتورها ، بر اساس نحوه قرارگیری سیم پیچها روی هسته به دو دستهی ترانسفورماتورهای هسته ستونی و ترانسفورماتورهای هسته زرهی تقسیم میشوند. جهت ایجاد استحکام مکانیکی روی هسته ، سوراخهای ایجاد شده است که میلهها از داخل آن بتوانند عبور کنند. این میلهها توسط توپهایی که از کاغذ و واشر عایق ساخته شدهاند ؛ کاملا عایق کاری میشوند و جنس آنها از آهن است. لازم است بدانید در آهن سرد نورد ، از این میلهها استفاده نمیشود. بین اجزای مختلف اختلاف پتانسیل به وجود میآید. دلیل آن نیز این است که به طور یکسان باردار نمیشود. لازم است بدانید در هستههای زرهی مستطیل شکل ، پیچهای عمودی به هم بسته میشوند. موقعیت این پیچها بهگونهای است که نزدیک گوشهای هسته قرار میگیرند و این امر سبب میشود که از انحراف شار از مدار اصلی به سمت سیم پیچها و از ایجاد جریان گردابی جلوگیری شود.
پیچها : سیم پیچهای ترانسفورماتور ، دارای جنس مسی و در بعضی موارد دارای جنس آلومینیومی هستند. سیم پیچهایی که در ترانسفورماتور از آن استفاده می.شود به شرح زیر است :
سیم پیچهای استوانه ای : این سیم پیچها به صورت یک لایه ، دو لایه و چند لایه ساخته میشوند.
سیم پیچهای دیسکی : در این نوع سیم پیچ ، هادیها به صورت کویلهای مسطحی پیچیده میشوند. لازم است بدانید برای ایجاد تعادل در طول آنها ، میتوان آنها را ترانسپوزه کرد. انجام این کار سبب میشود که جریان بین هادیهای موازی ، به صورت یکنواخت توزیع شود و تلفات ناشی از جریانهای گردابی را کاهش دهد. سیم پیچهای مارپیچ یا حلزونی در این سیم پیچها ، با توجه به نامشان دورهای سیم پیچ یک خط مارپیچ را دنبال میکنند و شامل چندین هادی نواری می باشند که در جهت شعاع روی هم قرار گرفتهاند. جهت متعادل سازی این سیم پیچها ، مقاومت هادیهای موازی ، هادیها را ترانسپوزه میکنند. سیم پیچهای حلزونی ، در انواع مختلفی مانند منفرد ، مقعر ، دوبل و چهارتایی موجود میباشند.
ترانسفورماتورها دارای اجزای دیگری نیز میباشند که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
- مخزن یا تانک اصلی
- کنسرواتور یا منبع انبساط روغن
- تپ چنجر
- ترمومترها
- نشان دهنده های سطح روغن
- شیر فشار شکن
- رادیاتور
- پمپ و فن ها
- نشان دهنده جریان روغن
- تابلو کنترل
- چرخها
- پلاک مشخصات نام
سخن پایانی
فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه میباشد که با ارائهی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینهی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.