
ترانسدیوسر فشار چیست؟
دو نوع سنسور فشارسنج ، وجود دارد که یکی از آنها ، ترانسمیتر فشار و دیگری ترانسدیوسر فشار میباشد. در مقالات قبلی به طور کامل ، در رابطه با ترانسمیتر فشار صحبت کردیم. این دو سنسور فشار با یکدیگر تفاوتهایی دارند که در مقالات بعدی به آن اشاره میکنیم. یکی از عواملی که میتواند در سنجش فشار تاثیر داشته باشد ؛ ارتعاش ، سنگینی و تداخل الکتریکی است. از نکات مهمی که باید در انتخاب ترانسمیتر به آن توجه کرد ؛ این است که آن را باید متناسب با دما و رطوبت محیط انتخاب کنید. در این مقاله قصد داریم در رابطه با ترانسدیوسر فشار صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
ترانسدیوسر فشار چیست؟
ترانسدیوسر فشار که نام دیگر آن فرستنده فشار میباشد ؛ یک مبدل است که میتواند فشار را به سیگنال الکتریکی تبدیل کند. ترانسدیوسر فشار دارای انواع مختلفی میباشد و یکی از رایج ترین آنها ، مبدل پایه کرنش سنج تراگردان مقاومتی است. ترانسدیوسر فشار وظیفه دارد که فشار موجود در محیط را با استفاده از روشهای مکانیکی و گرانشی اندازهگیری کند و آنها را با استفاده از سیستمهای مختلف ، به دادههای دیجیتالی تبدیل کند. همانطور که گفته شد ترانسدیوسر فشار ، در مدلهای مختلفی در بازار موجود میباشد. بنابراین روشهای اندازه گیری فشار در آنها ، با توجه به نوع آن ، متفاوت میشود اما به طور کلی وظیفه آنها همانند ترانسمیترها ، اندازه گیری فشار و گزارش نتایج میباشد.
نحوه عملکرد ترانسدیوسر فشار
برای آن که بتوانید نحوه عملکرد ترانسدیوسر را به خوبی درک کنید و آن را به عنوان یک رابطه بین مشخصه مورد اندازه گیری یا همان کمیت خروجی در نظر بگیرید. در اینجا کمیت و خروجی قابل اندازه گیری ما ، فشار میباشد. از ترانسدیوسرها ، از شیوههای مکانیکی ، جهت اندازه گیری تغییر فشار در محیط های مختلف استفاده میشود. بنابراین زمانی که در یک محیطی ، فشار تغییر میکند ؛ سنسور ترانسدیوسر فعال میشود و اصطلاحا میگویند که تحریک شده است. تحریک سنسور ترانسدیوسر توسط مبدل آن ، به داده های دیجیتالی تبدیل میشود و معمولا به صورت شدت جریان خروجی بین ۴ تا ۲۰ میلی آمپر گزارش داده میشود. این فعل و انفعالات ، نتیجه آن رسیدن به یک داده مشخص و قابل اندازه گیری در حوزه فشار است و میتوان آن را در محاسبات مختلف مورد استفاده قرار داد. بنابراین وظیفه اصلی ترانسدیوسر فشار ، به دو بخش اصلی تقسیم میشود. این دستگاه در قدم اول باید وجود فشار ، اندازه آن و همچنین تغییرات فشار را مورد اندازه گیری قرار دهد. در قدم دوم باید آن فشار تشخیص داده شده را به خروجیهای الکتریکی تبدیل کند و آن را به صورت دادههای کمی و صحیح نشان دهد تا اپراتور در اتاقهای کنترل ، بتوانند از آن در محاسبات پیچیده صنعتی و مهندسی استفاده کنند.
بررسی کاربردهای ترانسدیوسر فشار
ترانسدیوسر فشار ، دارای کاربردهای بسیاری در صنعت میباشد. از آنها علاوه بر استفاده برای تشخیص فشار ، برای اندازه گیری فشار و ارائه نتایج به صورت سیگنالهای خروجی نیز استفاده میشود. با مشاهده نتایج به دست آمده از استفاده از ترانسدیوسر ، نشان میدهند که میتوان از آن در حوزههای مختلف استفاده کرد و در وضعیت خروجی ، تغییراتی را به وجود آورد. استفاده از ترانسدیوسرها ، برای محدوده خاصی از فشار و شرایط محیطی خاص قابل استفاده است. اما به طور کلی ، میتوان کاربرد آن را اینگونه بیان کرد که برای هر محیطی که احتیاج به اندازه گیری و کنترل فشار داشته باشد ؛ می توان از ترانسدیوسرها استفاده کرد. بنابراین از این دستگاه در صنایع مختلفی مانند پالایشگاهها ، صنعت نفت و پتروشیمی ، صنایع تولید مایعات و نوشیدنیهای گازدار ، دیگ بخار ، مخازن تحت فشار ، سیستمهای لوله کشی صنعتی و پروژههای بزرگ تجاری استفاده میشود. البته لازم به ذکر است که مدلهای مختلف ترانسدیوسر ، برای کاربردهای متفاوتی استفاده میشود.
سخن پایانی
در این مقاله در رابطه با ترانسدیوسر فشار صحبت کردیم. همانطور که گفته شد ترانسدیوسر فشار ، یک ابزاری است که از آن برای اندازه گیری فشار استفاده میشود. اما لازم است به این نکته توجه کنید که این به این معنا نیست که در هر فشاری و هر شرایطی ، میتوان از آن استفاده کرد. بنابراین در هنگام خرید ترانسدیوسر فشار ، به فاکتورهایی مانند شرایط محیطی ، شرایط سیال و خورنده بودن آن ، محدوده فشار قابل اندازه گیری ، شرایط عملیاتی دستگاه و بسیاری از موارد دیگر حتما توجه کنید.
فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه میباشد که با ارائهی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینهی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.