
سنسور خازنی چیست؟
سنسور خازنی ، یکی دیگر از سنسورهای بدون تماس و بدون کنتاکت الکتریکی میباشد که عملکرد آن ، در مقابل فلزات و اغلب غیر فلزات است. از سنسورهای خازنی ، برای کنترل سطوح در مخازنی که از مواد پودری ، مایع و با دانه پر شده اند ؛ استفاده میشود. سنسورهای خازنی ، نوع دیگری از سنسورهای مجاورتی هستند که شباهتهای زیادی با سنسورهای القایی دارند. در این مقاله قصد داریم در رابطه با سنسورهای خازنی و برخی از ویژگیهای آن صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
سنسور خازنی چیست؟
همانطور که گفته شد ، سنسور خازنی یک نوع سنسور غیر تماس میباشد که میتواند بدون توجه به جنس مواد سازنده ، وجود یا عدم وجود هر شیء را تشخیص دهد. به منظور تشخیص اشیا ، یک میدان الکتریکی با اعمال ولتاژ به صفحات سنسور تولید میشود. هر کدام از اشیا که بتواند این میدان الکتریکی و ظرفیت خازن را تغییر دهند ؛ توسط سنسور خازنی تشخیص داده میشوند. سنسورهای خازنی توانایی تشخیص دو دسته از اشیا را دارند. دسته اول اجسام رسانا میباشد که شامل فلزات ، آب ، اسیدها ، بازها و … هستند. دسته دوم اجسام نارسانا مانند شیشه ، پلاستیک ، چوب و … میباشند.
ساختمان سنسورهای خازنی
ساختمان سنسورهای خازنی ، از چهار قسمت اصلی تشکیل شده است که عبارتند از :
- آمپلی فایر
- اشمیت تریکر
- دمدو لاتور
- اسیلاتور
استیلاتور ، از دو قطعه فلزی تشکیل شده است که وضعیت قرارگیری آنها نسبت به هم ، به گونه ای است که سبب ایجاد یک ظرفیت خازنی میشود. با بزرگ بودن ثابت دی الکتریک قطعه مورد نظر ، شناسایی آن توسط سنسور خازنی راحتتر میشود. دمدولاتور میتواند دامنه اسیلاتور را آشکار کند و این مقدار را با سطح مرجع مقایسه نماید. هرگاه این دامنه از مقدار دامنه مرجع بیشتر باشد ؛ خروجی سنسور تحریک میشود. وظیفه تامین جریان بار ، به عهده آمپلی فایر خروجی میباشد. لازم به ذکر است در عملکرد سنسورهای خازنی عواملی مثل رطوبت ، هوا ، گرد و غبار و … بر میزان فاصله سوئیچینگ تاثیر میگذارند. این فاصله سوئیچینگ ، توسط پتانسیومتر تنظیم میشود.
بررسی انواع سنسورهای خازنی
سنسورهای خازنی ، شامل چهار نوع میباشند که عبارتند از :
- دو سیمه AC
- سه سيمه DC
- دو سیمه NAMOR
- چهار سیمه DC
بررسی کاربرد سنسورهای خازنی
سنسورهای خازنی در صنعت ، دارای کاربردهای بسیاری میباشند یکی از کاربردهای سنسورهای خازنی ، تشخیص پر شدن بطریها از مایع مورد نظر میباشد. این کار به این صورت انجام میگیرد که بطریها ، برای پر شدن روی نوار نقاله حرکت میکنند و دو سنسور برای تشخیص حضور بطری و برای تشخیص مایع ، درون بطری در نظر گرفته میشود. به محض آن که حضور بطری در محل مورد نظر تشخیص داده شد ؛ توسط یکی از سنسورها ، عمل پر کردن بطری آغاز میشود. سنسور دوم در این شرایط غیرفعال است ؛ به محض تشخیص و رسیدن مایع به سطح مورد نظر توسط سنسور دوم عمل پر کردن بطری متوقف میشود. از سنسورهای خازنی در صنعت خودروسازی ، پردازش چوب و پلاستیک ، داروسازی ، مواد شیمیایی ، تکنولوژی فرایند ، بسته بندی و صنایع غذایی ، صنعت چاپ و کاغذ و … استفاده میشود.
سخن پایانی
در این مقاله در رابطه با سنسورهای مجاورتی خازنی ، صحبت کردیم و با کاربردها ، انواع و برخی ویژگیهای این سنسور آشنا شدید. شما میتوانید جهت آشنایی با سایر سنسورها و عملکرد آنها ، به بخش وبلاگ وبسایت سنسور صنعت مراجعه کنید.
فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه میباشد که با ارائهی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینهی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.