انواع منبع تغذیه

انواع منبع تغذیه

انواع منبع تغذیه


منبع تغذیه ، یک دستگاه الکترونیکی است که می‌تواند قدرت الکتریکی را به بار الکتریکی تبدیل کند. عملکرد منبع تغذیه ، به صورت تبدیل انرژی الکتریکی به یکدیگر است. در نتیجه منبع تغذیه می‌تواند به عنوان یک تبدیل کننده‌ی برق نیز عمل کند. برخی از منابع تغذیه ، به طور جداگانه و مستقل کار می‌کنند. در حالی که دستگاه‌های بزرگتر از آن نیز وجود دارند. از نمونه‌های این دستگاه ، می‌توان به منابع برق موجود در رایانه‌های رومیزی و دستگاه‌های الکترونیکی مصرفی اشاره کرد. در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع منبع تغذیه بپردازیم. با ما همراه باشید.

منبع تغذیه

همانطور که می‌دانید منابع تغذیه ، برای آن که عملکرد صحیحی داشته باشند ؛ باید انرژی مورد نیاز خود را به بار و همچنین هر گونه انرژی مصرفی را از یک منبع انرژی دریافت کنند. با توجه به طراحی هر منبع تغذیه ، این دستگاه ممکن است انرژی را از انواع مختلفی از منابع تغذیه ، مانند سیستم‌های انتقال انرژی الکتریکی ، دستگاه‌های ذخیره سازی انرژی مانند باتری ها و سلول‌های سوختی ، سیستم‌های الکترومکانیکی مثل ژنراتور و آلترناتور ، مبدل خورشیدی و سایر منابع تغذیه به دست آورند.

تمامی منابع تغذیه ، دارای یک ورودی انرژی هستند که این انرژی را از منبع انرژی دریافت می‌کنند. همچنین یک خروجی انرژی را به بار تحویل می‌دهند. در بیشتر منابع تغذیه ، ورودی و خروجی برق متشکل از اتصالات الکتریکی می‌باشند.

با توجه به این که برخی از منابع تغذیه انرژی بی‌سیم را برای ورود و خروج برق استفاده می‌کند. بعضی از آن‌ها نیز برای نظارت و کنترل خارجی ، دارای ورودی و خروجی دیگری می‌باشند.

انواع منابع تغذیه

منبع تغذیه در دو نوع منابع تغذیه جریان مستقیم که اصطلاحا DC نام دارد و منابع تغذیه جریان متناوب که AC نام دارد ؛ دسته بندی می‌شوند. منبع تغذیه DC را از نظر دیدگاه ساختمان داخلی ، به دو دسته منابع تغذیه خطی و منابع تغذیه سوئیچینگ تقسیم می‌کنند. علاوه بر آن از حیث نمایش ولتاژ خروجی ، آن را به دو منبع تغذیه آنالوگ و دیجیتال تقسیم می‌کنند.

منبع تغذیه DC :

این منبع تغذیه ولتاژ دائمی DC را به بار خود وصل می‌کند. با توجه به طراحی آن ، این منبع تغذیه ممکن است از یک منبع DC یا AC مانند برق تغذیه کند و به آن وصل باشد. منبع تغذیه DC ، یک نوع انرژی می‌باشد و به جریان یکطرفه یک الکترون اشاره می‌کند که بیشتر توسط منابعی مانند سلول‌های خورشیدی و باتری تولید می‌شوند. این منبع تغذیه ، می‌تواند باتری و یک مدار الکتریکی باشد که ولتاژ متناوب برق شهر را به ولتاژ مستقیم DC تبدیل می‌کند.
یکی از پرکاربردترین منابع موجود در جهان ، منبع تغذیه DC نوع دوم می‌باشد که برق شهر را به ولتاژ DC تبدیل می‌کند. از این منابع تغذیه بیشتر روی وسایل الکتریکی ، چه به صورت واحد یکپارچه و چه به صورت واحد مستقل ، استفاده می‌شود. برای مثال از کاربردهای آن ، می‌توان به استفاده در کامپیوترهای رومیزی اشاره کرد. همچنین شارژرهای لپ‌تاپ نیز از یک منبع تغذیه مستقل و جدا استفاده می‌کنند.

مزایای منبع تغذیه DC

این منبع تغذیه قابلیت تنظیم ولتاژ و جریان خروجی را دارد. همچنین میزان جریان و ولتاژ را از طریق کیبورد یا پیچ تنظیم می‌تواند کنترل و تنظیم کند. این منبع تغذیه دارای نمایشگر مجزا می‌باشد و همچنین قابل برنامه ریزی است. این منبع تغذیه ، قابلیت افزایش و کاهش ولتاژ را به صورت اتوماتیک دارا می‌باشد. این منبع تغذیه قابلیت استفاده از هر کانال به صورت کاملا مجزا دارد.

منبع تغذیه AC :

همانطور که می‌دانید ولتاژ موثر برق شهر ۲۲۰ ولت و فرکانس آن ۵۰ هرتز است. در تبدیل انرژی به انرژی دیگر برای کاربردهای آزمایشگاهی و صنعتی ، اگر خروجی منبع تغذیه به عنوان یک تجهیز عملیات تبدیل انرژی عمل کند و ولتاژ متناوب باشد ؛ آن منبع تغذیه را AC می‌نامند. اما اگر در خروجی ولتاژ مستقیم به وجود آید ؛ به آن منبع تغذیه DC می‌گویند. گاهی اوقات نیاز است میزان حساسیت مدار را در مقابل تغییرات ناگهانی و شدید امتحان کنید یا افت ولتاژهای تحت تاثیر کارهای بلند و غیر استاندارد را جبران کنید. در این صورت می‌توانید از منبع تغذیه AC استفاده کنید. این منبع تغذیه معمولا ولتاژ را از یک پریز برق می‌گیرد و آن را تا حد رسیدن به ولتاژ مورد نظر خود کاهش می‌دهد.

سخن پایانی

فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه می‌باشد که با ارائه‌ی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینه‌ی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.

شما می‌توانید جهت تهیه منبع تغذیه امرن ، به لینک زیر مراجعه کنید.

منبع تغذیه امرن مدل S8VK-S

نگین رنجبر
ارسال دیدگاه