منبع تغذیه و کاربردهای آن

منبع تغذیه و کاربردهای آن

منبع تغذیه و کاربردهای آن


هدف از استفاده از منبع تغذیه‌ی شبکه ، تبدیل نیرو است که به صورت متناوب و سینوسی به منبع تغذیه می‌رسد و آن نیرو را ، به برق موجود در خروجی ، به صورت ولتاژ مستقیم و ثابت تبدیل می‌کند. این عمل طی انجام مراحل مختلفی انجام می‌گیرد. لازم است بدانید که منابع تغذیه ، یک عضو دائمی دستگاه‌های الکتریکی هستند که دارای انواع مختلفی می‌باشند. در این مقاله ، قصد داریم به بررسی منبع تغذیه و کاربردهای آن بپردازیم. با ما همراه باشید.

منبع تغذیه چیست؟

منبع تغذیه ، یک دستگاهی است که به عنوان منبع انرژی الکتریکی ، جهت تامین انرژی الکتریکی ، یک یا چند بار الکتریکی به کار می‌رود. عملکرد اولیه‌ی تمامی منابع تغذیه ، تبدیل انرژی الکتریکی می‌باشد. اصطلاح منبع تغذیه ، عموما برای وسایلی که حالتی از انرژی الکتریکی را به حالت دیگر تبدیل می‌کنند ؛ به کار می‌رود. اما لازم است بدانید ، که این اصطلاح را می‌توان برای دستگاه‌هایی که یک فرم دیگر انرژی مثل مکانیکی ، شیمیایی و خورشیدی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کنند نیز ، به کار برد. منابع تغذیه قابل کنترل ، می‌توانند جریان الکتریکی یا ولتاژ را ، در یک مقدار مشخص تنظیم کنند.

ویژگی‌های منبع تغذیه

هر منبع تغذیه ، می‌تواند انرژی را که برای تغذیه بار فراهم می‌کند ؛ به همراه انرژی مورد نیاز دیگری برای انجام کار خود ، از یک منبع انرژی تامین کند.
از منابع تغذیه در سیستم های انتقال انرژی الکتریکی ، دستگاه‌های ذخیره‌ی انرژی مثل باتری و پیل‌های سوختی ، سیستم‌های الکترومکانیکی مانند ژنراتورها و انرژی خورشیدی استفاده می‌شود.

منبع تغذیه می‌تواند انرژی را بدون سوخت گیری و یا شارژ تامین کند.

منبع تغذیه هم می‌تواند به صورت یک واحد متصل به یک سیستم الکتریکی و هم به صورت یک سیستم جداگانه ، انرژی الکتریکی سیستم دیگر را تامین کند.

کاربرد منبع تغذیه

وظیفه منبع تغذیه ، تامین انرژی الکتریکی برای مصرف کننده‌ها می‌باشد. منابع تغذیه این انرژی را از مولدهای انرژی الکتریکی دریافت می‌کنند. وظیفه اصلی آن‌ها ، تبدیل جریان الکتریکی به ولتاژ جریان و فرکانس مورد نیاز یک مصرف کننده الکتریکی است. به همین علت گاهی اوقات منابع تغذیه را به عنوان یک مبدل انرژی الکتریکی هم می‌شناسند. این منابع تغذیه ممکن است گاهی به صورت یک دستگاه مستقل عمل کنند و گاهی اوقات همراه با مصرف کننده باشد. از منابع تغذیه در کارهای آزمایشگاهی ، مهندسی برق و الکترونیک و غیره استفاده می‌شود تا مهندسین بتوانند ، توسط آن ، تغذیه‌ی مدارات الکتریکی و الکترونیکی را تامین کنند. بنابراین از منابع تغذیه در محیط‌های آزمایشگاهی و تعمیراتی استفاده می‌شود. برای مثال یک تعمیرکار موبایل ، دائما برای تست و روشن کردن مدارات موبایل ، از منابع تغذیه استفاده می‌کند.

کاربردهای اصلی منابع تغذیه

  • منابع تغذیه در کامپیوترهای مدرن ، کاربرد دارد که منبع تغذیه آن ، از نوع مد سوئیچ می‌باشد.
  • یکی دیگر از کاربردهای منبع تغذیه ، در وسایل برقی است که بخش اصلی تمامی وسایل برقی ، از منبع تغذیه با ولتاژ مورد نیاز تشکیل شده است.
  • جوشکاری قوسی ، یکی دیگر از کاربردهایی است که با استفاده از منبع تغذیه ، می‌تواند محقق شود. لازم است بدانید انرژی برق ، برای ذوب فلز و اتصالی که در جوشکاری قوسی از آن استفاده می‌شود ؛ توسط منبع تغذیه تامین می‌شود.
  • در هر دو مدل سیستم هواپیماهای تجاری و نظامی ، از منبع تغذیه استفاده می‌شود.
  • یکی دیگر از کاربردهای منبع تغذیه ، در اتوماسیون ، حمل و نقل ، خطوط تولید ، دوربین‌ها ، موتور‌ها ، پمپ‌ها و … می‌باشد.

سخن پایانی

فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه می‌باشد که با ارائه‌ی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینه‌ی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.

در این مقاله‌ی آموزنده ، شما را با منابع تغذیه و کاربردهای مختلف آن آشنا کردیم. شما می‌توانید جهت تهیه منبع تغذیه مورد نظر خود به بخش محصولات وبسایت سنسور صنعت مراجعه کنید. همچنین می‌توانید جهت تهیه منبع تغذیه امرن ، به لینک زیر مراجعه کنید.

منبع تغذیه امرن مدل S8VK-C

نگین رنجبر
ارسال دیدگاه