انواع سنسورهای مغناطیسی

انواع سنسورهای مغناطیسی

انواع سنسورهای مغناطیسی


سنسورهای مغناطیسی ، نوعی دیگر از سنسورهای مجاورتی است که نسبت به بقیه‌ی سنسورها ، اندکی متفاوت می‌باشد. یکی از تفاوت‌های آن در این است که این سنسور ، خاصیت فیزیکی مد نظر را به صورت مستقیم اندازه‌گیری نمی‌کند. عملکرد این سنسور ، بر اساس حساسیت نسبت به میدان مغناطیسی اطراف آهنذبای دائم یا الکتریکی است. در این مقاله قصد داریم انواع سنسورهای مغناطیسی ، کاربرد آن‌ها و برخی موارد دیگر را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.

کاربرد سنسورهای مغناطیسی

از این سنسورها ، در شمارش وسایل مختلف استفاده می‌کنند. این سنسورها قابلیت تشخیص باز یا بسته بودن در رادار را ، دارا می‌باشند. استفاده‌ی دیگری که از این سنسور می‌کنند ؛ برای کنترل موقعیت تجهیزات است. این سنسورها برای اندازه‌گیری سرعت چرخش ، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نکات مهم جهت انتخاب سنسور مغناطیسی

برای انتخاب مگنت سوئیچ یا حسگرهای مغناطیسی ، باید به مواردی از قبیل نوع خروجی ، باز یا بسته بودن در حالت عادی ، آمپر قابل تحمل ، داشتن یا نداشتن خود نگهدار و نحوه‌ی نصب ایده‌آل آن توجه کرد.

مشخصات سنسورهای مغناطیسی

در این سنسورها ، هیچ اتصال مکانیکی بین قسمت‌های ثابت و متحرک برقرار نیست ؛ که همین خاصیت به افزایش طول عمر سنسور کمک می‌کند. این سنسورها ، ساختار مناسبی دارند که همین امر سبب می‌شود در محیط‌های آلوده و پرچربی نیز کاربرد داشته باشند. این سنسورها ، از نظر برگشت به حالت عادی ، به دو گروه برگشت پذیر و خود نگهدار تقسیم می‌شود. در گروه برگشت پذیر ، با قطع شدن یا فاصله گرفتن میدان ، پلاتین به حالت اول بر می‌گردد. اما در مدل خود نگهدار ، حتی با قطع میدان هم ، پلاتین وضعیت خود را حفظ می‌کند.

انواع سنسورهای مغناطیسی

این سنسورها به چهار نوع مختلف ، اعم از اثر هال ، Reed switch ، AMR ، و فلاکس گیت تقسیم می‌شوند که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شویم.

سنسورهای اثر هال : به دلیل کاهش هزینه‌ها و ظرفیت حرارتی بالا ، از این سنسورها استفاده می‌شود. هنگامی که چگالی شار مغناطیسی اطراف یک تجهیز ، از یک آستانه و مکان مشخص عبور کند ؛ سنسور این موضوع را تشخیص داده و یک ولتاژ به نام ولتاژ هال در خروجی تولید می‌شود.

سنسور Reed switch : از این سنسور ، برای محافظت در برابر تاثیرات محیطی و ساده سازی نصب و اتصال در یک محفظه‌ی خارجی استفاده می‌شود. این حسگرها نوعی سنسور مجاورتی و دیجیتالی هستند که بر مبنای حساسیت نسبت به میدان مغناطیسی ، عمل می‌کنند. اساس کار آن به این صورت است که هنگام نزدیک شدن آهنربا ، پلاتین بسته می‌شود و با دور شدن آهنربا ، پلاتین به حالت اولیه‌ی خود بر می‌گردد. از این سنسور می‌توان برای اندازه‌گیری سطح مایعات ، در دستگاه‌های قهوه ساز ، لباسشویی ، آبگرمکن ، یا به عنوان حسگر حرارتی در بخار پز یا اجاق گاز استفاده کرد.

سنسور AMR : سنسورهای AMR نوع دیگری از سنسورهای مغناطیسی هستند که با توجه به قدرت یا جهت میدان مغناطیسی مقاومت آن‌ها متغیر است. این سنسور می‌تواند موقعیت‌های خطی ، زاویه‌ای و جابه‌جایی در میدان مغناطیسی را به راحتی اندازه‌گیری کند. رزولوشن این سنسور ، مانند سنسور اثر هال می‌باشد ؛ اما  فاصله هوایی بیشتری دارد. حساسیت این سنسور نسبت به سنسور اثر هال بیشتر است. این سنسور در تشخیص اشیا< در هواپیما ، اتوموبیل و قطار که سبب به هم زدن میدان مغناطیسی در زمین می‌شود ؛ کاربرد دارد.

سنسور فلاکس گیت : این سنسور در بسیاری از سامانه‌های ناوبری کاربرد دارد. از آن برای جستجوهای ژئوفیزیکی و نقشه برداری‌های هوایی استفاده می‌شود. معمولا آن را با عنوان دستگاه هارمونیک دوم نیز می‌شناسند. این سنسور از دو سیم پیچ پیچیده شده به دور یک هسته فرو مغناطیسی ، تشکیل می‌شود. اساس کار آن به این صورت است که یک سیگنال راه‌انداز به سیم پیچ اولیه ، اعمال می‌شود و منجر به نوسان هسته به دور نقاط اشباع می‌گردد. سیم پیچ ثانویه ، سیگنالی را از خروجی خارج می‌کند. این سیگنال به صورت تغییرات دامنه ظاهر می‌شود و می‌توان این سیگنال را توسط یک فیلتر پایین گذر ، مدوله کرد تا مقدار میدان مغناطیسی بدست آید.

سخن پایانی:

فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه می‌باشد که با ارائه‌ی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینه‌ی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.

نگین رنجبر
ارسال دیدگاه