انواع سنسورهای خازنی

انواع سنسورهای خازنی

انواع سنسورهای خازنی


سنسورهای خازنی جزء سنسورهای مجاورتی هستند و برای تشخیص اجسام فلزی و غیر فلزی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سنسورها ، سنسورهای بدون تماس و بدون کنتاکت الکتریکی هستند که در مقابل تمامی اجسام اعم از فلزات و غیر فلزات عمل می‌نمایند. از این سنسورها ، برای کنترل سطح در مخازنی که از مواد پودری و مایع پر شده‌اند ؛ استفاده می‌شود. در این مقاله قصد داریم انواع سنسورهای خازنی و مزایا و معایب آن را مورد بررسی قرار دهیم. پیشنهاد می‌شود که تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

کاربردهای متداول سنسور

از این سنسور ، برای چک کردن وجود کاغذ ، چوب ، شیشه یا مواد پلاستیکی استفاده می‌شود. ابن سنسور ، سطح محیط‌های مایع و جامدات توده‌ای را کنترل می‌کند. از دیگر کاربردهای این سنسور ، می‌توان به تشخیص حضور مایع در لوله کشی و شلنگ‌های پلاستیکی اشاره کرد.

مزایای سنسور خازنی

این سنسورها ، قابلیت تشخیص طیف وسیعی از اجسام ، اعم از مواد غیر رسانا و رسانا ، تا اجسام ریز مانند حشرات را دارا می‌باشند. یکی از مزیت‌های این سنسور ، قابلیت تشخیص مواد جامد و مایع می‌باشد. بنابراین از فناوری سنسور خازنی ، می‌توان برای ساخت سنسورهای تشخیص و کنترل سیال استفاده کرد. این سنسورها ، وضوح بالایی دارند و به راحتی قابل تنظیم هستند. استفاده از این سنسورها ، بسیار مقرون به صرفه است.

معایب سنسور خازنی

یکی از معایب آن ، این است که به راحتی تحت تاثیر رطوبت و نویز قرار می‌گیرد. این سنسورها معمولا ، محدود به بردهای کوتاه هستند. یکی از معایب دیگر این سنسورها ، احتمال وجود خازن انگلی یا خازنی که به طور نا خواسته در مدار به وجود می‌آیند و عملکرد سنسور را مختل می‌کند. این سنسورها نمی‌توانند فاصله‌ی شیء را تشخیص دهند.

انواع سنسورهای خازنی

سنسورهای خازنی به دو صورت دسته بندی می‌شوند : 1) از منظر ویژگی‌های فیزیکی 2) از منظر نوع اتصالات

این سنسورها ، بر اساس ویژگی‌های فیزیکی به 4 دسته تقسیم می‌شوند:

  1. سنسور خازنی مینیاتوری : این سنسورها ، به شکل استوانه‌ای یا مکعبی می‌باشند تا توانایی فعالیت در فشرده‌ترین فضاها را داشته باشد. از کاربرد این سنسور ، می‌توان به کنترل و نظارت به فرایند ماشین اشاره کرد.
  2. سنسور خازنی استوانه‌ای یا سیلندری : این سنسورها ، از سنسورهای مینیاتوری بزرگتر هستند و فاصله عملکرد آن ، قابل تنظیم است.
  3. سنسورهای خازنی با دمای بالا : این سنسورها ، راه حل مناسبی برای برنامه‌های تحت درجه حرارت شدید هستند. این سنسورها نمی‌توانند سطح مایعات و کالاهای فله را در شدیدترین شرایط دمایی ، تشخیص دهند و در تماس مستقیم با مواد داغ قرار گیرند.
  4. سنسورهای خازنی آنالوگ : این سنسورها ، در خروجی خود سیگنال آنالوگ تولید می‌کنند. این سنسور برای نظارت بر ضخامت و انحراف غلظت بسیار عالی می‌باشد.

سنسورهای خازنی ، بر اساس نوع اتصالات به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  1. دو سیمه : این سنسور ، دو سیم ارتباطی دارد و در دو حالت باز و بسته موجود می‌باشد.
  2. سه سیمه : این سنسور ، دارای سه سیم قهوه‌ای ، آبی و مشکی می‌باشد و در دو حالت باز و بسته موجود می‌باشد. علاوه بر آن ، دو سیم به منابع تغذیه و یک سیم امکان اتصال به تجهیزاتی مانند کنتاکتور را دارا می‌باشد.
  3. چهار سیمه : این سنسور ، چهار سیم به رنگ‌های قهوه‌ای ، آبی ، سفید و مشکی دارد و در دو نوع PNP و NPN ساخته می‌شود. عملکرد آن مشابه کلیدهای مرکب می‌باشد. در این سنسور ، دو سیم به منابع تغذیه و دو سیم دیگر به کنتاکتور وصل می‌شود.

سخن پایانی

فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه می‌باشد که با ارائه‌ی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینه‌ی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.

نگین رنجبر
ارسال دیدگاه