سنسور خازنی چگونه کار می‌کند؟

سنسور خازنی چگونه کار می‌کند؟

سنسور خازنی چگونه کار می‌کند؟


سنسور خازنی ، یکی از انواع سنسورهای بدون تماس است که برای تشخیص اجسام فلزی و غیر فلزی از آن استفاده می‌شود. این سنسورها ، پهنای باند بالا و حجم کمی دارند و به راحتی نصب می‌شوند. در توضیحات قبل ، با تعریف سنسور خازنی و کاربرد آن به طور کامل آشنا شدید. در این مقاله قصد داریم مکانیزم عملکرد این سنسور و ویژگی‌های آن را مورد بررسی قرار دهیم.

معرفی بیشتر سنسورهای خازنی

سنسورهای خازنی ، توانایی تشخیص توانایی مواد را دارند. بنابراین کاربرد آن گسترده‌تر است. ویژگی منحصر به فرد این سنسور ، در این است که در محی‌های پر گرد و غبار ، آلوده و محیط‌های با رطوبت بالا به راحتی می‌توان از آن استفاده کرد.

ویژگی‌های فنی سنسور خازنی

قبل از بررسی نحوه‌ی عملکرد سنسور ، قصد داریم به بررسی ویژگی‌های فنی آن بپردازیم. پیش از آن لازم است بدانید که این سنسورها با مواد عایق و رسانای جریان برق ، اعم از فلزات آهنی و غیر آهنی ، شیشه ، چوب ، پلاستیک و … بر هم کنش می‌کند. فاصله‌ی عملیاتی سنسور ، با هدف و ویژگی‌های نصب تطابق دارد. این سنسورها می‌توانند به عنوان سنسورهای نفوذی در سرتاسر دیواره‌های غیر شفاف و نارسانای مخزن ، مورد استفاده قرار دهد. لازم به ذکر است که ایده اصلی ساخت این سنسور بسیار شبیه به سنسورهای القایی می‌باشد. یکی از مزیت‌های این سنسور ، نسبت به سنسورهای القایی ، این است که علاوه بر اجسام هادی ، اجسام عایق را نیز حس می‌کند.

سنسورهای شیلد دار و بدون شیلد

سنسورهای خازنی نیز در دو نوع شیلد دار و بدون شیلد موجود می‌باشند. سنسورهای شیلد دار ، فقط جسم را وقتی از جلو به سنسور نزدیک شود ؛ تشخیص می‌دهند. اما سنسورهای بدون شیلد ، اگر از اطراف هم به سنسور نزدیک شویم ؛ سنسور قابلیت تشخیص وجود جسم را دارد. و آن را به راحتی تشخیص می‌دهد و یک سیگنال مثبت را اعمال می‌کند. نکته‌ای که در این خصوص وجود دارد ؛ این است که شنشورهای بدون شیلد ، می‌توانند فاصله‌ی بیشتری را تشخیص دهند ؛ در حالی که در سنسورهای شیلد دار ، فاصله‌ای که توانایی آن تشخیص آن را دارند ؛ کم است.

نحوه‌ی عملکرد سنسورهای خازنی

این سنسورها ، دارای یک الکترود فعال و یک حلقه‌ی محافظ هستند. الکترود حسگر ، منطقه فعال سنسور می‌باشد و یک میدان الکتریکی منتشر می‌کند که با محیط‌هایی که به عنوان پتانسیل مخالف عمل می‌کند ؛ یک ظرفیت خازنی را تشکیل می‌دهد. اگر مواد به الکترود حسگر فعال نزدیکتر شود ؛ پتانسیل متقابلا تغییر می‌کند. این تغییر در ظرفیت خارجی با مقدار مرجع سنسور داخلی مقایسه می‌شود. اگر مقدار مرجعه بیش از حد شود ؛ سنسور فعال می‌شود و یک سیگنال به خروجی سنسور انتقال می‌دهد.

سخن پایانی

در این مقاله با نحوه‌ی عملکرد و ویژگی‌های سنسورهای خازنی آشنا شدید. برای اطلاع از سایر مقالات ، به بخش مقالات در وبسایت سنسور صنعت نوین مراجعه کنید.

فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه می‌باشد که با ارائه‌ی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینه‌ی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.

نگین رنجبر
ارسال دیدگاه