
چرا سنسورها به کالیبراسیون نیاز دارند؟
بسیاری از مهندسان کارخانهها ،به منظور اندازه گیری متغیرهای مهم فرآیند ، مانند جریان ، سطح ، فشار و دما حسگرهایی را مشخص میکنند. این اندازه گیری به آنها کمک میکند تا سیستم کنترل فرایند ، برای تنظیم شیرها ، پمپها و سایر محرکها ، در کارخانه ، از عملکرد ایمنی برخوردار شود. در این مقاله قصد داریم در رابطه با کالیبراسیون کردن سنسورها صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
کالیبراسیون به چه معناست؟
به زبان ساده کالیبراسیون ، به معنای اندازه گیری و صحت وسیله اندازه گیری در مطابقت با مرجع تایید شده میباشد. در عمل کالیبراسیون ، میزان خطای این وسیله نسبت به آن و در صورت لزوم تنظیم کالیبراسیون در مقایسه با استانداردهای مربوطه انجام میگیرد. در تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی ، فرایند کالیبراسیون از اهمیت ویژهای برخوردار است. برخی از افراد معتقدند که فرایند کالیبراسیون ، منجر به صرف هزینه و زمان زیادی میشود. اما باید توجه داشت که عدم انجام آن ، سبب تشخیص نادرست میشود.
هدف کالیبراسیون
کالیبراسیون دارای اهدافی میباشد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
- قابلیت ردیابی دستگاه به استانداردهای مرجع را برقرار میکند.
- مقادیر خوانده شده از دستگاههای اندازه گیری قابل اطمینان میباشند.
- عوامل تاثیرگذار در زمان کالیبراسیون
- عوامل زیادی میتواند فاصله زمانی عمل کالیبراسیون را متغیر کند. این عوامل عبارتند از :
- نوع وسیله
- پیشنهاد و توصیه کارخانه سازنده
- سوابق تامین و نگهداری دستگاه
- مدت زمان عمر دستگاه
- تغییر شرایط محیطی مانند دما ، رطوبت و …
- مدت زمان و تعداد دفعات استفاده
چرا سنسورها به کالیبراسیون نیاز دارند؟
در آزمایشگاه تعداد زیادی از سنسورها وجود دارند که میتوانند پارامترهای مورد نظر ما را تشخیص دهند. این سنسورها عبارتند از : سنسورهای دما ، فشار ، رطوبت ، گاز و … به منظور آن که این سنسورها بتوانند دقت کافی داشته باشند ؛ باید کالیبره شود. لازم است بدانید تمامی سنسورهایی که تولید میشوند با نمونه مشابه خود تفاوتهایی دارند و قطعا دادههای متفاوتی را نیز ارائه میدهند. یکی از تفاوتهایی که دو سنسور ممکن است با هم داشته باشد ؛ تفاوت در طراحی سنسور است. به این منظور که ممکن است دو سنسور مشابه ، در یک شرایط یکسان واکنشهای متفاوتی را از خود نشان دهند. لازم است بدانید پاسخ و نتایج بعضی از سنسورها ، با گذشت زمان تغییر میکند. بنابراین نیازمند کالیبراسیون دورهای میشوند.
سنسورهای دما که در آزمایشگاه موجود میباشند ؛ دارای کاربردهای بسیاری میباشند. به طور کلی تمامی دستگاههای برودتی و حرارتی ، برای اندازه گیری ، از سنسورهای دما استفاده میکنند. بنابراین سنسورهای دما باید مانند هر ابزار دیگری که از آن استفاده میشود ؛ به طور مرتب برای افزایش دقت اندازه گیری ، کالیبر شود. نکتهای که وجود دارد این است که ابزارهایی که دارای چند سنسور دما هستند ؛ هر سنسور باید به صورت جداگانه کالیبره شود. نکتهای که در خصوص کالیبره کردن سنسورهای آزمایشگاهی وجود دارد ؛ این است که سنسورها ، حتما باید در شرایط کاری و داخل چمبری که استفاده میشود ؛ کالیبره شود. به همین منظور نمیتوان سنسور را جداگانه کالیبره کرد و سپس داخل دستگاه قرار داد یا سنسوری که روی یک دستگاه کالیبره شده است را نمیتوان داخل دستگاه دیگری قرار داد. لازم است که به این نکته بسیار توجه شود.
نحوه انجام کالیبراسیون سنسور
به منظور کالیبره کردن سنسورها ، به یک شبیه ساز فرایند بسیار دقیق نیاز داریم که بتوان از آن در حالت ایده آل ، به عنوان یک شبیه ساز کالیبره شده توسط موسسه ملی استاندارد و آزمایش و کنترل جریان استفاده کرد. برای این امر میتوان از مترهای بسیار دقیق و ماژولهای ورودی فشار استفاده کرد.
سخن پایانی
در این مقاله در رابطه با کالیبراسیون سنسورها صحبت کردیم. لازم است بدانید اکثر کارخانههای فرایند ، دارای برنامههای کالیبراسیون سنسور میباشد و برخی از ابزارهای نیاز به کالیبرهسازی دورهای دارند. کالیبراسیون ممکن است مدت زمان قابل توجهی طول بکشد. مخصوصا اگر دسترسی به دستگاه سخت باشد یا برای انجام کالیبراسیون ، به ابزار خاصی نیاز داشته باشد. شما میتوانید جهت مطالعه مطالب آموزنده بیشتر ، به بخش وبلاگ وب سایت سنسور صنعت مراجعه کنید.
فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه میباشد که با ارائهی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینهی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.