اینورتر چیست و آشنایی با انواع آن

اینورتر چیست و آشنایی با انواع آن

اینورتر چیست و آشنایی با انواع آن

در واقع اینورتر یا درایو AC مخفف کلمه (VARIABLE FREQUENCY DRIVE) به دستگاهی می گویند كه به كمك آن می توان بدون کاهش قدرت و گشتاور موتور سرعت یك موتور AC سه فاز را كنترل كرد. اینورترها در ظرفیت های مختلف ساخته می شوند مثلاً برای یك موتور با توان 20 اسب بخار باید از اینورتر 20 HP استفاده كرد.

از نظر ورودی اینورترها به دو دسته تك فاز و سه فاز تقسیم می گردند. البته خروجی همه آنها سه فاز است. برای اینورترهای با توان بالای 3 اسب فقط از ورودی سه فاز استفاده می گردد. کنترل کننده های دور موتور  قادرند دور موتور را از صفر تا دور نامی موتور و حتی درصدی بالاتر بطور پیوسته تغییر دهند.اینورتر ها میتوانند موتور را بطور نرم و کاملا کنترل شده استارت و استپ نمایند (soft start & soft stop). تا انتها این مطلب با فروشگاه سنسور صنعت همراه باشید.


از ویژگی های اینورتر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • كاهش انرژی مصرفی و لذا كاهش هزینه برق
  • كاهش جریان راه اندازی و در نتیجه طولانی شدن عمر موتور
  • امكان تغییر سرعت موتور، امكان تغییر جهت حركت موتور
  • داشتن حفاظت در برابر اضافه بار
  • امكان كار موتور در شرایطی كه ولتاژ ورودی متغیر است
  • امكان كنترل از راه دور
  • ایجاد سرعت بیشتر از سرعت نامی موتور
  • برنامه ریزی كردن حركت.

اینورتر به صورت هوشمند میزان بار وارده به موتور را تشخیص داده و متناسب با همان بار، به موتور جریان می دهد و این جریان در بسیاری از مواقع از جریان نامی موتور كمتر است. دستگاهی الكترونیكی است كه بوسیله آن می توان سرعت موتورهای سه فاز را تغییر داد.


انواع اینورتر دلتا

محصولات اینورتر دلتا در چند تیپ مختلف کاری با کاربرد های متفاوت تولید و عرضه میشوند در زیر نگاهی به تیپ های تولید اینورتر دلتا می اندازیم:

اینورتر Delta VFD L

این مدل با توان ورودی: ورودی تک فاز (0.4 – 1.5 کیلووات) و فقط بصورت تکفاز تولید شده است و مدل سه فاز ندارد ، اینورتر سری L از جمله اینورتر های ارزان قیمت دلتا است که برای کاربری هایی با توان پایین قابل استفاده است و از آپشن فیلتر نویز خروجی (EMC) بهره می برد.


اینورتر Delta VFD-EL

این مدل با توان ورودی: توان: ورودی تک فاز (0.4 – 2.2 کیلووات) و ورودی سه فاز (0.75 – 3.7 کیلووات) و هم بصورت سه فاز و تکفاز تولید شده است ، اینورتر سری EL دلتا مخصوص کاربرد های توان پایین با گشتاور ثابت است و بهترین انتخاب برای کنترل دور فن با توان پایین است. طراحی این درایو به صورت ماژولار بوده و امکان اضافه کردن کارت های آپشنال شبکه وجود دارد.


اینورتر Delta VFD-MS

این مدل با توان ورودی: ورودی تک فاز (0.4 – 2.2 کیلووات) و ورودی سه فاز (0.75 – 22 کیلووات) و هم بصورت سه فاز و تکفاز تولید شده است ، اینورتر سری MS دلتا نسل جدید اینورتر های کامپکت برند دلتا است، اینورتر های سری MS انواع موتور های PM و IM را پشتیبانی می کنند و از فانشکن PLC داخلی بهره می برد، در این اینورتر ها از پورت USB برای راحتر شدن پارامتر دهی استفاده می شود و در نهایت اینورتر های سری MS  از لحاظ ابعاد حدودا 40 درصد کوچکتر شده اند.


اینورتر Delta VFD M

این مدل با توان: ورودی تک فاز (0.75 – 2.2 کیلووات) و ورودی سه فاز (0.75 – 7.5 کیلووات) و هم بصورت سه فاز و تکفاز تولید شده است اینورتر سری M دلتا مناسب ترین انتخاب برای کنترل موتور با توان پایین و گشتاور ثابت است. اینورتر سری M دلتا از جمله اینورتر های کامپکت دلتا محسوب می شوند و دارای مد کنترلی برداری (VECTOR) می باشد.


اینورتر Delta VFD B

این مدل با توان: ورودی تک فاز (0.75 – 7.5 کیلووات) و ورودی سه فاز (0.75 – 75 کیلووات) و هم بصورت سه فاز و تکفاز تولید شده است ، اینورتر VFD-B دلتا برای کاربرد های عمومی بهترین انتخاب است. این اینورتر دارای مد کنترلی برداری (وکتور کنترل) حلقه بسته و حلقه باز است.


اینورتر Delta VFD CP2000

این مدل با توان: ورودی سه فاز (0.75 – 22 کیلووات) اینورتر سری CP2000 فقط بصورت سه فاز تولید شده است ، اینورتر CP2000 دلتا از جمله اینورتر های دلتا است که دارای مد کنترلی Sensorless vector control است و مصرف انرژی کاملا بهینه ای دارد. از این اینورتر برای مصارف فن و پمپ و سیستم های HVAC استفاده می شود و دارای فانکشن PLC داخلی و اتو تیون دقیق.


اینورتر Delta VFD C200

این مدل با توان: ورودی تک فاز (0.4 – 2.2 کیلووات) و ورودی سه فاز (0.75 – 7.5 کیلووات) و هم بصورت سه فاز و تکفاز تولید شده است ، اینورتر C200 دلتا از جمله اینورتر های کامپکت دلتا محسوب می شوند که دارای مد کنترلی VECTOR CONTROL و فانکشن PLC داخلی است و مناسب ترین انتخاب برای کاربردی های توان پایین با گشتاور بالاست. اینورتر سری c200 علاوه بر شبکه مدباس RS 485، شبکه CAN OPEN هم به صورت پیش فرض پشتیبانی می کند.


سخن پایانی

در این مقاله با اینورتر چیست و آشنایی با انواع آن آشنا شدیم. با انتها رسیدن این مطلب ، شما کاربران عزیز می توانید برای مشاهده و خواندن بیشتر مقالات در این زمینه به صفحه مقالات مراجعه کنید.

لطفا اگر نظر یا نکته ای دارید ، در بخش نظرات ثبت کنید.

علی سعید مسگری
ارسال دیدگاه