سنسور فیبر نوری چیست؟
امروزه از سنسور فیبر نوری ، در موارد بسیاری نظیر شبکههای تلفن شهری و بین شهری ، شبکههای کامپیوتری و اینترنت و بسیاری موارد دیگر استفاده میشود. فیبر نوری یک محیطی با سرعت بالا ، جهت انتقال داده است. فیبر نوری ، دارای مزایای بسیاری میباشد و به سبب مزایای آن ، امروزه از آن در موارد بسیاری استفاده میشود. به طور کلی میتوان گفت فیبر نوری در صنعت ارتباطات و مخابرات بسیار مورد استفاده قرار میگیرد و این صنعت را دستخوش تغییراتی کرده است. در این مقاله قصد داریم با سنسور فیبر نوری بیشتر آشنا شویم. با ما همراه باشید.
سنسور فیبر نوری چیست؟
سنسور فیبر نوری ، رشته باریک و بلندی است که از یک ماده شفاف مانند شیشه یا پلاستیک ساخته شده است و میتواند نوری را که به یک سرش وارد شده از سر دیگرش خارج کند. سنسور فیبر نوری ، میتواند دادههای تصویر ، صوت و دادههای دیگر را به راحتی با پهنای باند تا ۱۰ گیگابایت بر ثانیه منتقل کرد. از سنسور فیبر نوری ، در شبکههای کامپیوتری ، مخابرات و سیستم ارتباطات بسیار استفاده میشود. سنسور فیبر نوری به دستههای مختلفی تقسیم میشود که دستهای از آن برای محیطهایی با شرایط سخت و دستهای از آن برای محیطهایی با کاربردهای ویژه استفاده میشود. سنسور فیبر نوری به طور کلی به شکل استوانه ای میباشد که از دقت بسیار بالایی برخوردار است. سنسور فیبر نوری دارای نصب و راه اندازی بسیار ساده میباشد و طول عمر آن بسیار زیاد است. سنسور فیبر نوری با توجه به نامش ، یک دستگاه مبتنی بر فیبر میباشد که از آن برای تشخیص دما ، فشار ، ارتعاشات ، جابجایی ، چرخش و غلظت گونههای شیمیایی استفاده میشود. از دستگاههای مخصوص و ابزارهای دقیق مورد نیاز این سنسور ، میتوان به منبع نور ، عنصر اصلی ، حسگر آشکارساز نور و دستگاه پردازش پایانی اشاره کرد.
ویژگیهای سنسور فیبر نوری
کابل خروجی این سنسورها ، با زاویه ۹۰ درجه خارج میشوند که سبب پیشگیری از شکستگی و آسیب دیدگی کابل میشود. سنسور فیبر نوری دارای مهره شش ضلعی میباشد که این امر سادگی در نصب را فراهم کرده است. سنسور فیبر نوری دارای فیبرهای چند سطحی با انعطاف پذیری بالا میباشد که در نصب و راه اندازی بسیار مقاوم هستند. دستهای از سنسورهای فیبر نوری وجود دارد که در محیط های سخت قابل استفاده هستند. سنسور فیبر نوری ، دارای بدنهای میباشد که میتواند در برابر واکنشهای شیمیایی و مواد خطرناک صنعتی و آزمایشگاهی از خود مقاومت بالایی نشان دهد. علاوه بر آن ، سنسور فیبر نوری قابلیت کار تا دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد را دارا میباشد.
ساختار سنسور فیبر نوری
سنسور فیبر نوری دارای سه بخش اصلی میباشد که عبارت است از هسته لایه روکش ، روکش محافظ یا پوشش بیرونی که در ادامه به شرح هر یک می پردازیم.
هسته : هسته سنسور فیبر نوری نازک و شیشهای است و میتواند پیام های نوری را حرکت دهد. هسته بخش مرکزی فیبر میباشد که همانطور که ذکر شد ؛ جنس آن از شیشه است و نور میتواند در این قسمت حرکت کند.
لایه روکش : لایه روکش بخش خارجی فیبر میباشد که دور تا دور هسته را احاطه کرده و سبب میشود نور منعکس شده به هسته بازگردد. در واقع لایه روکش یک واسطه شفافی است که هسته مرکزی را احاطه کرده و سبب انعکاس نور به داخل هسته میشود.
روکش محافظ : روکش محافظ که پوشش بیرونی و بافر رویه نیز نام دارد ؛ یک روکش پلاستیکی است که سبب حفاظت از فیبر در برابر رطوبت و سایر موارد آسیب پذیر میشود. لازم است بدانید صدها یا هزاران عدد از این رشتههای فیبر نوری به صورت دستهای کنار یکدیگر قرار گرفتند که به آن اصطلاحا کابل نوری میگویند. این دسته از رشتههای فیبر نوری ، با یک پوشش خارجی ژاکت یا غلاف نام دارند ؛ محافظت می شوند.
سخن پایانی
در این مقاله در رابطه با سنسور فیبر نوری صحبت کردیم و ساختار و کاربردهای آن را دریافتید. لازم است بدانید فیبر نوری یکی از مهمترین اجزای سنسورها میباشد که دارای کاربردهای بسیاری در صنایع مختلف هستند. از سنسور فیبر نوری برای تشخیص بسیاری از مقادیر مانند دما ، فشار ، ارتعاشات ، جابجایی ، چرخش و بسیاری مقادیر دیگر استفاده میشود. شما میتوانید جهت مطالعه مطالب آموزنده بیشتر ، به بخش وبلاگ وب سایت سنسور صنعت مراجعه کنید.
فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه میباشد که با ارائهی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینهی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.