
انواع فلوتر و کاربرد آن
در کارهای ساختمان سازی ، مانند لوله کشی ساختمان ، ممکن است پس از انجام کارهای اولیه ساختمان سازی ، متخصصان از لغاتی مانند فلوتر و بوشن بسیار استفاده کنند. لازم است بدانید فلوتر ، ابزاری است که از آن برای کنترل سطح مایعات و سنجش ارتفاع مایعات و محتوای مخازن ، به وسیله قطع و وصل کردن جریان ورودی و خروجی استفاده میکنند. در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع مختلف فلوتر و کاربردهای آن بپردازیم. با ما همراه باشید.
فلوتر برقی چیست؟
فلوتر برقی یکی از تجهیزات جانبی ، جهت کنترل سطح مایعات است که با ظرفیتهای متوسط با انواع سیالات مختلف ، سر و کار دارد. وظیفه این فلوتر ، مدار کاری پمپ آب و کاهش و افزایش سطح آب ، به وسیلهی قطع و وصل کردن است. از فلوتر برقی در مواردی مثل فاضلابهای صنعتی ، مواد نفتی ، مواد اسیدی و بازی و محیطهایی که انواع مخازن مختلف در آن وجود دارد ؛ استفاده میشود.
فلوتر دارای دو الکترود است که از یکی از آنها ، برای اندازه گیری پایینترین مقدار مایع و از الکترود دیگر ، برای سنجش بالاترین مقدار مایع داخل مخزن ، استفاده میشود. لازم است بدانید وقتی مخزن خالی باشد ؛ فلوتر به پمپ فرمان میدهد که مایع را وارد مخزن کند. در صورت رسیدن سطح مایع به سطح الکترود دوم ، فلوتر فرمان قطع میدهد و پر شدن مخزن متوقف میشود.
کاربرد فلوتر
فلوتر دارای کاربردهای مختلفی میباشد که از کاربردهای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- پر و خالی کردن اتوماتیک مخزنها
- کنترل پمپها
- حفاظت پمپهای آب در برابر کار کردن بدون آب
- تشخیص قابلیت هدایت مایعات
- جلوگیری از پرشدن بیش از حد و سرریز شدن مخازن
انواع فلوتر
فلوتر دارای انواع مختلفی میباشد. اما به صورت کلی فلوترها به دو دستهی فلوتر مکانیکی و فلوتر الکترونیکی تقسیم میشوند.
فلوتر مکانیکی
یکی از ساده ترین روشها ، جهت کنترل سطح سیال و مایعات ، استفاده از فلوتر مکانیکی میباشد. فلوتر مکانیکی ، به طور کلی سبک و توخالی است. عملکرد این فلوتر به این صورت است که با بالا رفتن سطح سیال ، فلوتر به سمت بالا ، حول محور اهرم شیر جابجا شده و سبب بسته شدن شیر میشود. در زمانی که سطح آب پایین میآید ؛ فلوتر نیز پایین میآید و سبب میشود که شیر باز شود. از فلوتر مکانیکی میتوان به دو روش استفاده کرد :
در روش اول میتوان فلوتر را بالای مخزن قرار داد تا وقتی که مخزن پر شد ؛ فلوتر بالا آمده و سبب خاموش شدن پمپ شود.
در روش دوم میتوان فلوتر را در ته چاه یا مخزن قرار داد تا زمانی که مخزن خالی شد ؛ پمپ قطع شده و از سوختن آن جلوگیری کند.
فلوتر الکترونیکی
از فلوتر الکترونیکی برای کنترل دقیق سطح مایعات ، استفاده میشود. برای استفاده از آن سه عدد سنسور فلوتر به آن وصل میشود و این سنسورها ، به سه حالت درون مخزن قرار میگیرند. این حالتها عبارتند از : در بالاترین سطح مایع ، پایین ترین سطح مایع و ته مخزن. همه این موارد سبب قطع و وصل شدن پمپ میشوند. در پایین سنسور ، یک نوع پیچ به نام select قرار دارد که در صورت قطع بودن ، با پر شدن مخزن پمپ را خاموش میکند. لازم است بدانید فلوتر برقی از موتور در برابر خشک کارکردن حفاظت میکند.
از عمده ترین کاربردهای فلوتر الکترونیکی ، میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- کنترل سطح آب در مخازن
- حفاظت در برابر خشک کار کردن موتور
- کنترل سطح مایع
مزایای استفاده از فلوتر در سیستمها
ممکن است به علت قیمت فلوتر ، برخی از افراد از خرید آن منصرف شوند و ترجیح دهند که عملیات را بدون این ابزار ادامه دهند. اما لازم است بدانید داشتن یک فلوتر ، میتواند به پیشبرد عملیات کمک شایانی کند و همچنین در کاهش هزینهها نیز ، تاثیر بسزایی داشته باشد. یکی دیگر از کاربردهای فلوتر که جزء مزایای آن به شمار میرود ؛ جلوگیری از کار کردن پمپ در شرایطی است که مخزن خالی است. اگر برای این شرایط فلوتر نداشته باشیم ؛ ممکن است مخزن برای مدتی خالی بماند و پمپ در مخزن خالی کار کند. این اتفاق میتواند سبب سوزاندن تمام یا بخشی از دستگاه شود و این امر میتواند برای شما هزینههای گزافی را به همراه داشته باشد.
سخن پایانی
فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه میباشد که با ارائهی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینهی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.