
سنسور شیب و ویژگیهای آن
از سنسور شیب ، جهت اندازه گیری شیب زاویه افقی و عمودی ، با دقت بالا استفاده میشود. این سنسورها ، از جمله رایجترین سنسورهایی هستند که دارای کاربردهای مختلفی نیز میباشند. از این سنسورها ، برای اندازه گیری موقعیت شیب با اشاره به جاذبه و شناسایی ، تمایل یا جهت گیری یک وسیله استفاده میشود. مثلا یک سنسور شیب کمک میکند تا جهت فعلی هواپیما ، با توجه به زاویهی شیبی که با زمین دارد ؛ مشخص شود و به خلبان اجازه میدهد تا در زمان پرواز ، با موانع به شکل موثرتری مقابله کند. مقاله قصد داریم در رابطه با سنسور شیب و ویژگیهای آن صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
شیب سنج یا ژیروسکوپ چیست؟
شیب سنج وسیلهای است که از آن ، برای اندازه گیری یا حفظ حرکت دورانی استفاده میشود. این ابزار انواع مختلفی دارد که می تواند سرعت زاویه ای را اندازه گیری کند. از شیب سنج برای تعیین جهت استفاده میشود و در بسیاری از سیستمهای مستقل ناوبری ، از آنها استفاده میشود. مثلا اگر شما قصد داشته باشید تعادل یک ربات را برقرار کنید ؛ میتوانید از یک شیب سنج برای اندازه گیری میزان چرخش استفاده کنید. شیب سنج ، میتواند شیبهای رو به بالا و شیبهای رو به پایین را با دقت بسیار بالایی اندازه گیری کند.
کاربردهای شیب سنج
- از این ابزار برای کاربردهای مختلفی استفاده میشود که در ادامه به آنها اشاره میکنیم :
- با استفاده از این وسیله ، میتوان عرض جغرافیایی را با استفاده از ستاره قطبی و دو ستاره از صورت فلکی تعیین کنیم.
- زاویه میدان مغناطیسی زمین را میتوان به وسیله شیب سنج ، به نسبت سطح هموار تعیین کرد.
- با استفاده از شیب سنج ، میتوان اندازه زاویه پستی و بلندی را اندازه گیری کرد.
- از شیب سنج ، در برخی از سیستمهای ایمنی خودکار نیز استفاده میشود.
از کاربردهای دیگر آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- نمایش تغییرات از خط عمود و افق
- اندازه گیری زاویه حفاری به هنگام حفر چاه
- اندازهگیری سراشیبی به هنگام احداث پیست اسکی
- اندازه گیری ارتفاع اجسام با استفاده از روابط مثلثی
- اندازه گیری تغییرات اندک شیب زمین
- تعیین زاویه میدان مغناطیسی زمین
ویژگیهای سنسور شیب
عملکرد این سنسور ، تحت تاثیر عوامل زیادی است. برخی از این عوامل عبارتند از : جاذبه ، دما ، خطی بودن ، حساسیت محور متقابل و کالیبراسیون سنسور شیب.
در ادامه به بررسی برخی از مشخصات سنسور شیب میپردازیم.
یکی از ویژگیهای سنسور شیب ، تحمل صدا است. سر و صدا میتواند سبب ایجاد امواج در عملکرد سنسور شود که این کار منجر به کاهش کارآیی سیستم و تغییر خروجی میشود. از ویژگیهای دیگر سنسور شیب ، میتوان به ارتعاش اشاره کرد. نویز و ارتعاشات مختلف میتواند عملکرد سنسور شیب را مختل کند. جهت جلوگیری از آن ، باید اقدامات مناسب برای مقاومت در برابر لرزش انجام شود. این سنسور نسبت به تغییرات کوچک نیز حساس است و واکنش نشان میدهد. سنسورهای شیب دارای دامنه اندازه گیری میباشند.
انواع سنسور شیب
از انواع مختلف سنسور شیب ، میتوان به سنسور تعادل نیرو ، سنسور MEMS ، سنسور الکترولیتی و سنسورهای شیب خازنی اشاره کرد.
سخن پایانی
فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه میباشد که با ارائهی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینهی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.