
تاثیر سنسورها در زندگی روزانهی ما
تصور کنید یک روز صبح که چشمانت را باز میکنید و قصد دارید بین خواب و بیداری به سراغ گوشی تان بروید و نگاهی به اخبار و اتفاقات روزانه بزنید ؛ با یک اتفاق عجیب و کمی ترسناک روبرو می شوید و متوجه میشوید که سنسور لمسی گوشی کار نمی کند و نمی توانید هیچ برنامهای را باز کنید! در قدم بعد به این فکر میکنید که حتما اختلال نادری پیش آمده و به سراغ لپ تاپ میروید. اما هرچه سعی میکنید نمیتوانید با تاچ پد و موس لپ تاپ کار کنید. در واقع سنسور نوری موس و سنسور لمسی تاچ پد لپ تاپ شما به مشکل خورده است. ناامید از گوشی و لپ تاپ ، به سراغ کنترل تلویزیون میروید تا شاید بتوانید اخبار را از طریق تلویزیون دنبال کنید. اما هرچه تلاش میکنید دکمهی روشن خاموش تلویزیون کار نمیکند. در واقع سنسور کنترل هم به مشکل خورده است! ناامید از هر جا ، تصمیم میگیرید از منزل خارج شوید. در ورودی خانه را باز میکنید و منتظر میشوید تا چراغهای راهرو روشن شوند تا بتوانید جلوی پایتان را ببینید. اما بی خبر از این که سنسور روشنایی راهرو نیز کار نمی کند! با تلاش فراوان ، خودتان را به پارکینگی میرسانید تا سوار ماشین شوید و بتوانید به محل کارتان بروید. هرچه تلاش میکنید ریموت ماشین کار نمیکند! در واقع سنسور آن هم به مشکل خورده است! تصمیم میگیرید با یک وسیلهی نقلیه به مکان مورد نظر بروید. بنابراین خود را به اولین ایستگاه اتوبوس میرسانید. با تأخیر بسیار زیادی سرانجام شما به محل کار خود میرسید و همین که قصد دارید اعلام حضور کنید و انگشتان را روی سنسور اثر انگشت دستگاه حضور غیاب بگذارید ؛ متوجه میشوید که دستگاه اثر انگشت نیز کار نمیکند!
با یک مثال ساده متوجه شدید که سنسورها بیش از آن که فکرشان را بکنید میتوانند تاثیر بسزایی در زندگی روزمره ما داشته باشند. با ما همراه باشید تا به بررسی تاثیرات بیشتر سنسورها ، در زندگی روزمره بپردازیم.
سنسور چیست؟
سنسورها یک ابزار دقیق هستند که وظیفه اصلی آنها ، با توجه به نامشان ، حس کردن است. سنسورها ، به محرکهای فیزیکی مختلف واکنش نشان میدهند و اطلاعات را به مرکز کنترل ارسال میکنند. در واقع سنسورها ، کمیتهای مختلف را به یک سیگنال الکتریکی تبدیل میکنند تا بتوانیم استفاده از آن کمیتها را به راحتی درک کنیم و از آنها استفاده کنیم. بنابراین برای درک کردن بیشتر اهمیت سنسورها ، لازم است خودتان را در حال رد شدن از یک جاده تصور کنید. مثلا تصور کنید که حس لامسهی دستهای شما از کار افتاده است. بنابراین در این حالت اعصاب پوست متوجه داغ بودن اشیا نمیشوند و فرمان آن را به مغز منتقل نمی کنند و زمانی متوجه میشوید که کار از کار گذشته است! وجود سنسورها در دنیای امروز ، در کوچکترین کارها و بزرگترین تکنولوژیها در زندگی امروزه ، بسیار مهم و حیاتی است و به بیان دیگر ، سبب راحتتر شدن و ایمنتر شدن زندگی امروزه ما شده است.
نقش سنسورها در زندگی مدرن
سنسورها بر اساس ویژگیهایی که دارند ؛ به گروههای مختلفی تقسیمبندی میشوند. مثلا بر اساس این که چه کمیتهایی را اندازه گیری میکنند ؛ به انواع مختلفی تقسیم میشوند. مثلا سنسورهای التراسونیک ، از امواج فراصوت استفاده میکنند. سنسورهای خازنی ، از خازن سنسورهای مجاورتی برای تشخیص اجسام از میدان مغناطیسی نور و صوت استفاده میکنند. سنسورها ، خیلی جاها به ما کمک میکنند. حتی میتوان این گونه بیان کرد که از بروز برخی اتفاقات خطرناک و وحشتناک نیز جلوگیری میکنند. حتی در زمانی که شما در حال خواندن این مقاله هستید ؛ سنسورها این کار را برای شما آسان تر کردند و سبب افزایش ایمنی و سلامت شما در محیط کار و زندگی میشوند.
سنسورهای موجود در گوشیهای هوشمند
نقش سنسورها در گوشیهای هوشمند ، بسیار پررنگ است و تقریبا هر کاری که با استفاده از گوشیهای هوشمند انجام میدهیم ؛ به کمک این سنسورها محقق میشود. برای مثال وقتی شما برای حرف زدن با موبایلتان ، گوشی را به گوشتان نزدیک میکنید ؛ سنسورهای مجاورتی سبب میشوند که صفحه موبایل تاریک و خاموش شود یا زمانی که قصد دارید جهت گوشی را عوض کنید ؛ سنسورهای شتاب جهت صفحه را تغییر میدهند.
شتاب سنجها یکی دیگر از سنسورهای جالب در موبایل هستند که خطای موبایل را در زمان جابجایی ، در فضای سه بعدی اندازهگیری میکنند. با استفاده از این قابلیت ، شما میتوانید مثلا در شرایطی که نمیتوانید با تلفن صحبت کنید و موبایل شما زنگ میخورد ؛ با حرکت و چرخش موبایل به سمت پایین صدای زنگ موبایل را قطع کنید. سنسورهای مغناطیسی یکی دیگر از سنسورهای موجود در موبایل هستند که وظیفه آنها ، تشخیص میدان مغناطیسی برای اپلیکیشنهایی مثل قطب نما یا جهت نما است. سنسور روشنایی نیز میتواند کارایی بسیار زیادی در موبایل شما داشته باشد. مثلا زمانی که شما با موبایل در فضای بیرون و باز کار میکنید ؛ این سنسور سبب میشود که نور زیاد را تشخیص داده و نور صفحه نمایش را افزایش دهد یا برعکس ، وقتی در محیط تاریکی قرار میگیرید ؛ سنسور تاریکی اتاق را تشخیص داده و نور صفحه نمایش را کم میکند و این کار سبب میشود که چشم شما در مکانهای تاریک با کار کردن با موبایل آسیب نبیند.
سخن پایانی
سنسورها ، دارای کاربردهای بسیار زیادی در زندگی روزمره ما میباشند که در این مقاله سعی کردیم به بیان برخی از مثالها ، برای درک بهتر این موضوع بپردازیم. شما میتوانید جهت مطالعهی مطالب بیشتر ، در رابطه با سنسورها و انواع آنها ، به بخش مقالات وبسایت سنسور صنعت مراجعه کنید.
فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه میباشد که با ارائهی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینهی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.