سنسورهای مجاورتی و مزایای آن

سنسورهای مجاورتی و مزایای آن

سنسورهای مجاورتی و مزایای آن


سنسورهای مجاورتی ، جزء حسگرهایی به حساب می‌آیند که در صنایع زیادی از آن‌ها استفاده می‌شود. سنسورهای مجاورتی ، توانایی تشخیص نزدیک شدن اشیا را دارا می‌باشند. لازم به ذکر است برای ایجاد عکس العمل ، لازم نیست تماس فیزیکی برقرار شود و فقط با نزدیک شدن جسم ، سنسور فعال می‌شود. این سنسور می‌تواند از خود ، موج الکترومغناطیسی یا الکترو استاتیکی ساطع کند و این موج ارسالی ، می‌تواند مادون قرمز باشد. در این مقاله قصد داریم در رابطه با سنسورهای مجاورتی و مزایای آن صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

ویژگی سنسورهای مجاورتی

سنسورهای مجاورتی می‌توانند به ایجاد میدان پرتو الکترومغناطیسی و پالس صوتی بپردازند. همچنین می‌توانند سیگنال را به سمت اجسام تابش و منتشر کنند و سیگنال بازگشتی ناشی از برخورد پرتو را دریافت کنند. بررسی و محاسبه تغییرات در میدان نیز ، یکی از ویژگی‌هایی است که سنسورهای مجاورتی دارا می‌باشند. سنسورهای مجاورتی می‌توانند با توجه به ساختار و نوع سنسور ، اهداف را تشخیص دهند.

بررسی انواع سنسورهای مجاورتی

سنسورهای مجاورتی دارای انواع بسیاری می‌باشند که چهار مدل از این سنسورها ، در صنعت کاربرد بیشتری دارند که عبارتند از :

  • سنسور خازنی
  • سنسور القایی
  • سنسور التراسونیک
  • سنسور نوری

نحوه عملکرد سنسورهای مجاورتی

سنسورهای مجاورتی می‌توانند وجود اجسام نزدیک را بدون هیچ گونه تماس فیزیکی تشخیص دهند. سنسورهای مجاورتی در گوشی موبایل ، در کنار اسپیکر گوشی جای گرفته‌اند و زمانی که شما در حال مکالمه با گوشی هستید و آن را به کناره گوش خود نزدیک می‌کنید ؛ حسگر مجاورتی فعال می‌شود و قاببلیت لمسی صفحه را از کار می‌اندازد تا از ورود ناخواسته اطلاعات جلوگیری کند. علاوه بر این ، نور صفحه نمایش را قطع می‌کند و می‌تواند به ذخیره انرژی الکتریکی کمک کند اما لازم است بدانید زمانی که کاربر برای مکالمه تلفنی از هدفون استفاده می‌کند ؛ این حسگرها فعال نمی‌شوند. زیرا نمی‌توانند مجاورت اندام صورت کاربر را در نزدیکی خود حس کند. به دلیل وجود این سنسورها ، وقتی کاربر تلفن همراه را نزدیک صورت خود قرار می‌دهد ؛ در زمان زنگ خوردن گوشی ، صدای کمتری از آن بلند می‌شود و می‌تواند از آسیب رسیدن به گوش جلوگیری کند

مزایای سنسور مجاورتی

سنسورهای مجاورتی در مقایسه با کلیدهای مکانیکی ، از سرعت سوئیچینگ بالایی برخوردار هستند. به دلیل آن که سنسورهای مجاورتی ، کنتاکت مکانیکی ندارند و روغن ، گرد و غبار و آب را جذب نمی‌کنند ؛ دارای طول عمر بسیار زیادی هستند. عملکرد سنسور به گونه ای است که هنگام نزدیک شدن قطعه به نیرو ، فشار زیادی نیاز نیست. سنسورهای مجاورتی در محیط‌های با فشار زیاد ، دمای بالا ، اسیدی ، روغنی و … قابل استفاده هستند و می‌توان از آن‌ها در شرایط کاری خیلی مشکل یا خطرناک نیز استفاده کرد. به دلیل آن که از نیمه هادی‌ها در طبقه خروجی استفاده می‌شود ؛ نویزهای مزاحم را ایجاد نمی‌کند. با استفاده از سنسورهای مجاورتی ، می‌توان به طور دقیق ، موقعیت قطعه را تعیین کرد و بدون داشتن تماس با قطعه ، سیگنال مربوطه را ارسال کرد. تعداد قطع و وصل این سنسور ، تقریبا بی نهایت است.

سخن پایانی

در این مقاله با سنسورهای مجاورتی و مزایای آن آشنا شدید. وظیفه اصلی این سنسورها ، حضور یک قطعه در محل خاص است. سنسورهای مجاورتی نوع دیگری از حسگرها هستند که می‌توانند بدون هیچ گونه تماس فیزیکی ، وجود اجسام نزدیک را تشخیص دهند. سنسورهای مجاورتی دارای انواع مختلفی هستند که پرکاربردترین آن‌ها ، سنسورهای مجاورتی القایی ، سنسورهای مجاورتی خازنی ، سنسورهای مجاورتی آلتراسونیک ، سنسورهای مجاورتی مغناطیسی ‌و سنسورهای مجاورتی فتو الکتریک هستند. شما می‌توانید جهت مطالعه مطالب آموزنده بیشتر ، به بخش وبلاگ وبسایت سنسور صنعت نوین مراجعه کنید.

فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه می‌باشد که با ارائه‌ی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینه‌ی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.

نگین رنجبر
ارسال دیدگاه