سنسور نوری و نحوه عملکرد آن

سنسور نوری و نحوه عملکرد آن

سنسور نوری و نحوه عملکرد آن


سنسورهای نوری ، یکی دیگر از سنسورهای بدون تماس هستند که با توجه به نامشان ، به پرتوی نور حساس می‌باشند. سنسورهای نوری ، از یک منبع ارسال کننده نور و یک گیرنده تشکیل شده اند. اساس کار این سنسور ، بر اساس فاصله زمانی دریافت نور تابیده شده از منبع و کیفیت آن بوده و دارای دو مدل دیجیتال و آنالوگ می‌باشند. در این مقاله قصد داریم در رابطه با سنسورهای نوری و نحوه عملکرد آن صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

بررسی کاربردهای سنسور نوری

سنسور نوری ، یکی از پرکاربردترین سنسور ها به حساب می‌آید و گونه‌ای از ابزارهای تشخیص موقعیت هستند. برخی از کاربردهای سنسور نوری عبارتند از :

  • تشخیص جابجایی اجسام
  • شمارش
  • تشخیص رنگ
  • صحت قرار گیری اجسام در بسته بندی
  • اندازه گیری فاصله
  • کنترل سطح در مخازن
  • کنترل درب‌ها
  • سیستم‌های حفاظتی

ویژگی‌های سنسور نوری

سنسورهای نوری ، دارای ویژگی‌های مختلفی می‌باشند. از ویژگی‌های آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

سنسور های نوری برای تشخیص اشیای فلزی محدود نیستند. یعنی می‌توانند هر جسمی اعم از شیشه ، پلاستیک ، چوب ، مایعات و … را شناسایی کنند و تشخیص دهند. سنسورها هیچ گونه فعالیت مکانیکی ندارند و دارای زمان پاسخ بسیار سریعی هستند. این سنسورها ، دارای رزولوشن بسیار بالایی می‌باشند و تنظیم و راه اندازی آن‌ها بسیار ساده و آسان است.

نحوه عملکرد سنسورهای نوری

با توجه به تعاریفی که از سنسورهای نوری در مقالات قبلی ذکر شد ؛ می‌توان اینگونه نتیجه‌گیری کرد که سنسورهای نوری دارای دو عملکرد روشن و تاریک می‌باشند. همانطور که می‌دانید سنسورهای نوری ، انواع مختلفی دارند و به طور کلی به دو دسته سنسورهای نوری یک طرفه و سنسورهای نوری دو طرف تقسیم می‌شوند. خروجی در سنسورهای نوری یک طرفه ، زمانی روشن می‌شود که جسمی وجود داشته باشد. در این حالت ، پرتوی نوری که از جسم بازتابیده شده ، سبب فعال شدن خروجی می‌شود. در صورتی که جسمی وجود نداشته باشد ؛ خروجی صفر خواهد بود. در خصوص سنسورهای دوطرفه نیز عملکرد به همین صورت خواهد بود. اما اگر بخواهیم عملکرد سنسور برعکس شود ؛ باید از کلیدی که روی سنسور تعبیه شده استفاده کنیم.

بررسی نوع خروجی سنسور نوری

خروجی سنسورهای نوری ، به دو صورت دیجیتال یا آنالوگ می‌باشند. منظور از خروجی دیجیتال ، همان ON و OFF می‌باشد و در دو حالت PNP که یک ولتاژ مثبت تولید می‌کند و در حالت NPN که می‌تواند یک ولتاژ منفی تولید کند ؛ در دسترس است. علاوه بر آن ، می‌تواند خروجی رله ای هم داشته باشد. خروجی آنالوگ به معنای یک خروجی پیوسته است و می‌تواند ولتاژی بین ۰ تا ۱۰ ولت و جریانی بین ۴ تا ۲۰ میلی آمپر داشته باشد. باید دقت شود که سیگنال‌های ولتاژی را نمی‌توان بیش از از ۱۵ متر منتقل کرد. زیرا در مسیر افت ولتاژ خواهیم داشت. نقطه قوت سیگنال‌های جریانی ، این است که می‌توان آن را در مسافت‌های طولانی ، بدون نگرانی از افتادن نویز روی سیگنال منتقل کرد.

سخن پایانی

در این مقاله در رابطه با سنسورهای نوری و نحوه عملکرد آن صحبت کردیم. سنسورهای نوری دارای کاربردهای بسیاری در صنایع مختلف می‌باشند. از کاربردهای آن ، می‌توان به صنعت خودروسازی ، کارخانجات مواد غذایی و آشامیدنی ، مخازن ذخیره سازی مواد ، صنایع دارویی درهای اتوماتیک ، تشخیص ورود و خروج ، تشخیص عیب و ایراد در ظاهر محصولات تولیدی و … اشاره کرد. شما می‌توانید جهت مطالعه مطالب آموزنده بیشتر ، به بخش وبلاگ وبسایت سنسور صنعت نوین مراجعه کنید.

فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه می‌باشد که با ارائه‌ی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینه‌ی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.

نگین رنجبر
ارسال دیدگاه