
دستگاه میگر و نحوه عملکرد آن
میگر دستگاهی است که از آن ، جهت اندازه گیری مقاومت عایقی با اعمال ولتاژ بالا استفاده میشود. اندازه گیری این کمیتها در تست عایقی کابلها ، تست کلیدها و سوئیچها ، موتورهای الکتریکی ، ترانسفورماتورها و … بسیار اهمیت دارد. در این مقاله قصد داریم شما را با دستگاه میگر و اصول عملکرد آن به طور کامل آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
دستگاه میگر چیست؟
دستگاه میگر ، که نام دیگر آن تستر عایقی است ؛ وسیلهای میباشد که از آن جهت اندازه گیری مقاومتهای بسیار بالا ، معمولاً تا حدود ۲ گیگا اهم با ولتاژ تست تا ۵ کیلو ولت استفاده میشود. از این دستگاه جهت سنجش مقاومت عایقی کابلها ، موتورها ، ترانسفورماتورها ، ژنراتورها و سایر وسایل الکتریکی استفاده میشود. لازم است بدانید برای اندازه گیری چنین مقاومتهایی ، به ولتاژ بسیار زیادی نیاز است. لازم است بدانید دستگاه میگر از یک دستگاه نسبت سنج نیز تشکیل شده است. منبع ولتاژی که دستگاه به آن نیاز دارد ؛ به صورت متناوب است و به دو حالت ایجاد میشود. در روش اول با استفاده از منبع تغذیه DC ، ولتاژ DC را به کمک نوسان ساز به منبع تغذیه AC تبدیل میکند و با استفاده از ترانسفورماتور ، ولتاژ متناوب به خروجی نوسان ساز را به هر میزان دلخواه افزایش میدهد. در روش دوم نیز با استفاده از یک ژنراتور ساده ، که محرک آن دست میباشد ؛ می توان ولتاژ AC تولید کرد.
اصول عملکرد میگر
دستگاه میگر ، میتواند با تبدیل ولتاژ ۱۲ ولت به حداقل ۱۰ ولت و حداکثر ۱۰ کیلو ولت DC ، ولتاژ تست را تولید کند. این ولتاژ ، به وسیله مدارهای کنترل جریان ، به سرعت کنترل میشوند. به طوری که وقتی جریان از حد مجاز بیشتر شود ؛ اتصال کوتاه ولتاژ مورد نظر ، به سرعت تا حد زیادی کاهش پیدا میکند. این عمل به منظور حفاظت از سیستمهای درونی و قطعات مورد آزمایش انجام میگیرد. نوع دستی یکی از نمونههای قدیمی از این دستگاه میباشد که توسط دستهای که در کنار میگر قرار دارد ؛ آن را میچرخاند و سبب گردش درآمدن ژنراتور میشود. در نتیجه این چرخش و به گردش درآمدن ژنراتور ، ولتاژ تولید شده و این ولتاژ توسط ترانسفورماتورهای افزاینده زیاد میشود و از طرفی توسط یکسو کنندهها ، به ولتاژ DC تبدیل شده و برای استفاده آماده میشود.
نحوه بررسی صحت عملکرد میگر
زمانی که اقدام به خرید دستگاه میگر میکنید ؛ باید از صحت کارکرد آن اطمینان حاصل کنید. برای این کار ابتدا باید توسط جعبه مقاومت میگر را در بازههای مختلف تست کنید. جهت بررسی سلامت دستگاه مولتی متر ، باید دو سر آن را به هم وصل کنید و مقدار اهم را مشاهده کنید. لازم به ذکر است که در اینجا ، مقدار اهم باید صفر باشد. اگر این بخش دستگاه سالم بود و مشکلی نداشت جهت بررسی صحت عملکرد آمپرمتر و ولت متر ، باید از کالیبراتور ، که میتواند ولتاژ و آمپر معینی را تولید کند ؛ استفاده کرد.
تفاوت ارت سنج با میگر
ارت سنج دستگاهی است که میتواند مقدار مقاومت زمین ، که در محدوده چند اهم قرار دارد را اندازه گیری کند. میگر دستگاهی است که میتواند مقاومت عایق کابل و همچنین مقاومتهای بسیار بیشتر از مگا اهم را اندازه گیری کند. بنابراین در رابطه با تفاوت ارت سنج با میگر ، میتوان این گونه بیان کرد که از میگر ، جهت اندازه گیری مقاومت عایقی استفاده میشود و از ارت سنج ، جهت اندازه گیری مقاومت الکترود و خاک در سیستم اتصال زمین استفاده میشود.
طرز کار با میگر
نحوه کار با میگر ، به این صورت است که اتصال مثبت دستگاه میگر باید به هادی کابل و منفی با شیلد کابل ، در صورتی که شیلد به زمین متصل بود ؛ متصل باشد. ولتاژ میگر با ولتاژ هادی کابل ، کاملا متناسب است. جهت خواندن مقادیر مقاومت ، ابتدا باید در حد ۱۵ ثانیه صبر کنید. سپس در صورتی که کابل از لحاظ عایقی مشکلی نداشت ؛ مقاومت آن میتواند بیش از ۲۰ مگا اهم نیز ثبت شود.
چگونه روی دستگاهها میگر را راه اندازی کنیم؟
جهت این کار ابتدا باید از قطع برق اطمینان حاصل کنیم و پس از آن که با رعایت ایمنی کامل ، از عدم وجود ولتاژ توسط دو مقاومت عایقی اطمینان حاصل شد ؛این اندازه گیری با استفاده از میگر آغاز میشود.
سخن پایانی
فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه میباشد که با ارائهی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینهی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.