اجزای منبع تغذیه خطی و کاربردهای آن

اجزای منبع تغذیه خطی و کاربردهای آن

اجزای منبع تغذیه خطی و کاربردهای آن


منبع تغذیه خطی ، یکی از انواع منبع تغذیه DC می‌باشد و یکی از محبوب‌ترین انواع رگولاتورهای ولتاژ ثابت و خطی در دو نوع ، با ولتاژ خروجی مثبت و ولتاژ خروجی منفی می‌باشد. این ولتاژ خروجی ، مکمل ، دقیق و پایدار هستند و در محدوده ولتاژ ۵ تا ۲۴ ولت ، در بسیاری از مدار‌های الکترونیکی کاربرد دارند. این رگولاتورها ، بسیار ساده و کارآمد هستند و استفاده از تنظیم کننده‌های خطی ولتاژ نسبت به استفاده از مدارهای تنظیم کننده ولتاژی که از قطعات گسسته ساخته شده‌اند ؛ بسیار رایج‌تر است. لازم به ذکر است رگولاتورهای خطی متغیری نیز وجود دارند که ولتاژ خروجی آن‌ها از صفر تا یک مقدار ماکسیم مشخص ، قابل تغییر است. در این مقاله قصد داریم در رابطه با اجزای منبع تغذیه خطی و کاربردهای آن صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

کاربردهای منبع تغذیه خطی

از منابع تغذیه خطی ، معمولا در جاهایی که توان کمتری نیاز است و در جاهایی که استفاده از منابع تغذیه در حالت سکون ضروری و لازم می‌باشد ؛ استفاده می‌شود. منابع تغذیه خطی نسبت به منابع تغذیه سوئیچینگ ، از ریپل کمتری برخوردار هستند. بنابراین در جاهایی که نیاز به یک ولتاژ خیلی صاف داریم ؛ از منابع تغذیه خطی استفاده می‌کنیم. از منابع تغذیه خطی ، در کاربردهایی که به نویز حساس هستند ؛ استفاده می‌شود. دلیل آن نیز این است که منابع تغذیه خطی ، به دلیل عدم وجود سوئیچینگ هیچگونه نویز ، فرکانس بالا و EMI در آن‌ها وجود ندارد.

اجزای منابع تغذیه خطی

اساس کار منابع تغذیه خطی ، به این صورت است که از یک ترانس برای تبدیل ولتاژ برق شهر به ولتاژ دیگر استفاده می‌شود. سپس ولتاژ خروجی ترانس توسط پل دیودی و خازن فیلتر به ولتاژ DC تبدیل می شود و پس از آن با استفاده از یک تثبیت کننده ولتاژ خطی یا رگولاتور ، به یک ولتاژ DC بسیار تمیز و باکیفیت تبدیل می‌شود. برای آن که اجزای تشکیل دهنده‌ی منابع تغذیه خطی را به خوبی درک کنید فرض کنید که قصد دارید یک منبع تغذیه خطی با ولتاژ ۱۵ ولت و جریان ۳ آمپر طراحی کنید. از این رو با توجه به بلوک دیاگرام منبع تغذیه خطی اجزای آن به شرح زیر است.

ترانس

ترانس ولتاژ ورودی به میزان ۲۲۰ ولت را از برق شهر می‌گیرد و به ولتاژ ۱۵ ولت تبدیل می‌کند.

پل دیود

وظیفه پل دیود این است که موج سینوسی ورودی را به یک ولتاژ DC با ریپل بالا تبدیل کند.

خازن صافی

خازن صافی ، وظیفه کاهش دادن ریپل ولتاژ پس از پل دیود را دارد. بنابراین خازن ، در منبع تغذیه باید طوری قرار بگیرد که ولتاژ بعد از پل دیود ، کمی کمتر از ۱۰ درصد ریپل داشته باشد.

رگولاتور خطی

ولتاژ که به ورودی رگولاتور می‌رسد ؛ تبدیل به یک ولتاژ DC شده است که بین ۱۷ تا ۲۱ ولت نوسان می‌کند. وظیفه‌ی رگولاتور این است که این ولتاژ نوسانی را به ولتاژ بدون نوسان تبدیل کند. بنابراین باید دقت کنید که ولتاژ ورودی رگولاتور خطی ، باید حداقل حدود ۲ ولت از ولتاژ خروجی بیشتر باشد تا رگلاتور درست و صحیح کار کند.

سخن پایانی

در این مقاله در رابطه با اجزای منبع تغذیه خطی و کاربردهای آن صحبت کردیم. لازم است بدانید بازده منابع تغذیه خطی ، معمولا بین ۴۰ تا ۵۰ درصد است. به همین سبب در توان‌های بالا ، تلفات زیاد می‌شود و ممکن است این منابع تغذیه ، بسیار گران شوند.

شما می‌توانید جهت آشنایی با انواع منابع تغذیه و همچنین مطالعه مطالب آموزنده بیشتر در این حوزه ، به بخش مقالات وبسایت سنسور صنعت مراجعه کنید.

فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه می‌باشد که با ارائه‌ی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینه‌ی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.

شما می‌توانید جهت تهیه منبع تغذیه امرن ، به لینک زیر مراجعه کنید.

منبع تغذیه امرن مدلS8VK-G

نگین رنجبر
ارسال دیدگاه