
بررسی سنسور مجاورتی موبایل و کاربرد آن
ممکن است بارها شاهد خاموش شدن صفحه نمایش تلفن همراه ، در هنگام تماس و نزدیک کردن آن به گوش شده باشید. برخی از افراد ، این اتفاق را یک پیشامد ساده میبینند و کمتر کسی به علت این رویداد فکر میکند. علت خاموش شدن صفحه نمایش تلفن همراه در هنگام نزدیک کردن آن به گوش ، وجود سنسورهای مجاورتی در بالای نمایشگر و در کنار بلندگو است. در این مقاله قصد داریم به بررسی سنسور مجاورتی در موبایل و کاربرد آن بپردازیم. با ما همراه باشید.
سنسور مجاورتی چیست؟
سنسور مجاورتی نوع دیگری از حسگرها میباشد که میتواند وجود اجسام نزدیک را بدون هیچ گونه تماس فیزیکی تشخیص دهد. حسگر مجاورتی یک میدان الکترومغناطیسی دارد که میتواند از خود ، پرتو یا تشعشعات الکترومغناطیسی منتشر کند. سنسورهای مجاورتی در انواع مختلفی ساخته میشوند که هر کدام از آنها ، دارای کاربردها و ویژگیهای متفاوتی میباشند که در مقالات قبلی به بررسی آنها پرداختهایم.
حسگر مجاورتی در موبایل چیست؟
حسگر مجاورتی موجود در تلفنهای همراه ، به این صورت عمل میکنند که ، زمانی که نزدیکی به جسمی را حس کنند ؛ بدون داشتن تماس فیزیکی ، عمل میکنند. قابلیت آنها به صورتی است که به صورت خودکار فعال میشوند. حسگر مجاورتی موبایل ، در قسمت بالایی دستگاه و نزدیک به دوربین داخلی موبایل قرار دارد. در اکثر تلفنهای همراه از حسگر مجاورتی مادون قرمز ، برای تشخیص نزدیک شدن گوش شما به گوشی استفاده میشود. این حسگر به این صورت عمل میکند که در حین مکالمه ، وقتی تلفن همراه را به گوش نزدیک میکنید ؛ صفحه نمایشگر به طور خودکار خاموش میشود. استفاده از سنسورهای مجاورتی در تلفن همراه ، به دو دلیل اتفاق میافتد :
- مقدار توان مصرفی نمایشگر تلفن همراه ، با خاموش شدن نور ال سی دی آن به حداقل میرسد.
- صفحه لمسی صفحه نمایش ، برای جلوگیری از ضربات آهسته ناخواسته بخشهای مختلف بدن ، مانند گونه روی صفحه نمایش ، در هنگام برقراری مکالمه ، غیرفعال میشود.
بررسی انواع حسگرهای مجاورتی موبایل
حسگرهای مجاورتی موبایل ، در انواع مختلفی موجود میباشد که از روشهای متفاوتی برای حس کردن استفاده میکنند. از انواع مختلف آن میتوان به فتو الکتریک و خازنی اشاره کرد که بیشتر در اشیای طبیعی و پلاستیکی مورد استفاده میباشد. علاوه بر آن حسگرهای مجاورتی القایی ، میتوانند اشیای فلزی را نیز تشخیص دهند.
کاربرد حسگرهای مجاورتی در تلفن همراه
حسگرهای مجاورتی که در تلفن همراه از آن استفاده شده است ؛ دارای کاربردهای فراوانی میباشد. این کاربردها به صورت پیش فرض در تلفن همراه قرار داده شده است. علاوه بر آن به صورت قابلیتی در نرم افزارهای جانبی نیز موجود میباشند. یکی از کاربردهای پیشفرض سنسورهای مجاورتی که در تلفنهای همراه وجود دارد ؛ خاموش شدن صفحه نمایش حین مکالمه و نزدیک کردن موبایل به گوش میباشد. علاوه بر آن در هنگام مکالمه ، از دیگر کاربردهای سنسورهای مجاورتی ، میتوان به غیر فعال شدن تاچ صفحه نمایش اشاره کرد. نرم افزارهای جانبی نیز وجود دارند که از سنسورهای مجاورتی گوشی استفاده میکنند. برای مثال ، نرم افزارهای خاصی وجود دارند که دارای کاربردهای جذابی مانند بلند کردن صدای تلفن همراه در زمان قرار دادن آن داخل جیب میباشند.
سخن پایانی
در این مقاله در رابطه با سنسورهای مجاورتی موجود در تلفنهای همراه صحبت کردیم و با نحوه کارکرد و عملکرد آنها آشنا شدید. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و روی کار آمدن سنسورهای مجاورتی ، استفاده از هر چیزی که با سنسورهای مجاورتی سروکار دارند ؛ برای ما آسان تر شده است. سنسورهای مجاورتی میتوانند دارای کاربردهای بسیار زیادی در زندگی روزمرهی ما باشند. یکی از کاربردهای اساسی آنها ، در تلفنهای همراه خلاصه میشود که روزانه همه افراد از آن بسیار استفاده میکنند. شما میتوانید برای مطالعه مطالب آموزنده بیشتر ، به بخش وبلاگ وب سایت سنسور صنعت مراجعه کنید.
فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه میباشد که با ارائهی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینهی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.