بررسی ساختار سنسور خازنی
از پرکاربردترین نوع سنسورها در صنعت ، میتوان به سنسورهای خازنی اشاره کرد. سنسورهای خازنی تقریبا نسبت به تمامی مواد فلزی و غیرفلزی ، حساس می باشند و در دو نوع تماسی و غیرتماسی ساخته میشود. روش کار و ظاهر سنسورهای خازنی ، تقریبا مشابه سنسورهای القایی میباشد و تفاوت آن در این است که در سنسورهای خازنی از اندازه گیری تغییر ظرفیت خازن استفاده میشود. در این مقاله قصد داریم به بررسی ساختار سنسورهای خازنی بپردازیم. با ما همراه باشید.
کاربرد سنسورهای خازنی در کنترل صنعتی
از کاربردهای سنسورهای خازنی در کنترل صنعتی ، میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- کنترل سطح در مخازن مواد پودری مایع یا دانه
- تشخیص وجود مواد در مخازن فلزی
- تشخیص اجسام مات و سیاه
- تشخیص سیم یا کابلهای مسی
- سنجش سرعت در پالس ژنراتورها
- شمارش تولید
- اندازه گیری ضخامت مواد عایق
ویژگیهای منحصر به فرد سنسور خازنی
سنسورهای خازنی ، برای این که عملکرد صحیحی داشته باشند ؛ به نیروی خارجی نیاز دارند. بنابراین برای دستگاههای ریز ، بسیار مفید هستند. ترنسدیوسر سنسور خازنی بسیار ظریف می باشد. سنسور خازنی از مقاومت بالایی در ورودی برخوردار است. بنابراین اثر بارگیری کمی دارد. سنسور خازنی ، به منظور عملکرد ، به توان خروجی بسیار کمی نیاز دارد که جزو مزایای این سنسور به حساب می آید.
ساختار سنسور خازنی
سنسور خازنی از چهار بخش اصلی ساخته شده است که عبارتند از :
- بدنه سنسور
- صفحه سنسور
- چراغ نشانگر
- کابل اتصال
در ادامه به شرح هر یک میپردازیم.
بدنهی سنسور : بدنه سنسور ، محفظهای میباشد که مدار اصلی سنسور ، که شامل ثابت دی الکتریک ، اسیلاتور ، آشکارساز و قسمت خروجی است را در خود جای داده است.
صفحه سنسور : از صفحه سنسور ، جهت آشکارسازی اهداف استفاده میشود.
چراغ نشانگر : چراغ نشانگر ، در انتهای دیگر سنسور از سمت صفحه سنسور قرار گرفته است. چراغ نشانگر ، زمانی روشن میشود که هدفی در محدوده سنسور وجود داشته باشد. در غیر این صورت این چراغ خاموش است.
کابل اتصال : کابل اتصال در انتهایی ترین قسمت سنسور قرار گرفته است. کابل اتصال در سنسورهای ۴ سیمه که به رنگهای قهوهای ، آبی ، سفید و سیاه میباشند ؛ قرار میگیرد. ولتاژ سیم های قهوه ای ، مثبت ۲۴ ولت و سیم آبی منفی ۲۴ ولت میباشد و این دو سیم به یکدیگر متصل میشوند. سیم سفید ، سیم خروجی است و معمولا بسته میباشد. در زمانی که جسمی تشخیص داده نشود ؛ سنسور از طریق سیم سفید ، سیگنال ارسال میکند. سیگنال تشخیص جسم ، از طریق سیم سیاه ارسال میشود که معمولا باز است.
سخن پایانی
در این مقاله در رابطه با ساختار سنسورهای خازنی صحبت کردیم. سنسورهای خازنی نیز نوع دیگری از سنسورهای مجاورتی هستند که به صورت غیر تماسس در دسترس میباشند. این سنسورها ، دارای کاربردهای بسیاری در صنایع مختلفی نظیر خودروسازی ، مواد غذایی ، صنعت هوافضا و … میباشند. شما میتوانید جهت مطالعه مطالب آموزنده بیشتر ، به بخش وبلاگ به وبسایت سنسور صنعت ، مراجعه کنید.
فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه میباشد که با ارائهی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینهی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.