بررسی مزایا و معایب سنسورهای خازنی
سنسورهای خازنی ، یکی دیگر از انواع سنسورهای بدون تماس هستند که از آنها ، برای تشخیص اجسام فلزی و غیرفلزی استفاده میشود. سنسورهای خازنی از حساسیت و پهنای باند بالایی برخوردار میباشند. از یکی از مزایای آنها ، میتوان به کم حجم بودن و سادگی نصب این سنسورها اشاره کرد. سنسورهای خازنی دارای کاربردهای بسیاری نظیر کنترل سطح ، کنترل مایعات داخل محفظه و عمل شمارش اجسام میباشند. در این مقاله قصد داریم به بررسی مزایا و معایب سنسورهای خازنی بپردازیم. با ما همراه باشید.
بررسی ویژگیهای فنی سنسورهای خازنی
سنسورهای خازنی ، با اجسام رسانای جریان برق و مواد عایق مانند فلزات آهنی ، فلزات غیر آهنی ، شیشه ، چوب ، پلاستیک ، همچنین نفت و محلولهای مایع ، برهم کنش انجام میدهند. فاصله عملیاتی از سنسورهای خازنی ، میتواند با هدف و ویژگیهای نصب این سنسور ، مطابقت داشته باشد. سنسورهای خازنی در سرتاسر دیوارههای غیر شفاف و نارسانای مخزن ، میتوانند به عنوان سنسورهای نفوذی مورد استفاده قرار بگیرند.
بررسی یکی از کاربردهای خاص سنسورهای خازنی
قابلیت سنجش ضخامت دیوار در سنسورهای مجاورت خازنی ، یکی از کاربردهای خاص این سنسورها میباشد. سنسور خازنی ، به دلیل ثابت دی الکتریک نسبتا پایینی که دارد ؛ به اندازه کافی جهت تشخیص دیوار حساس نیست. دیاگرام راست سنسور با دیواره مخزن ، برهم کنش انجام نمیدهد. جهت تحریک سنسور ، میبایست محیط پر کننده در مخزن ، بالاتر از مرکز الکترود سنسور قرار بگیرد. به این صورت هدایت الکتریکی سیستم تغییر میکند و منجر به تحریک سنسور میشود.
شرایط نصب سنسورهای خازنی
ممکن است نصب سنسور به دلیل مواد قرار داده شده در محدوده تشخیص تضعیف شود. این تضعیف شدن ، منجر به تغییر فاصله عملکردی از پیش تعیین شده میشود. بنابراین اگر فاصله عملکردی از پیش تعیین شده تغییر نکند ؛ باید از عدم حضور هر مادهای ، به جز ماده مورد نظر در محدوده تشخیص سنسور ، اطمینان حاصل کنید. از این رو میتوانید مکان نصب سنسور را تشخیص دهید.
بررسی مزایای سنسور خازنی
سنسورهای خازنی ، قابلیت تشخیص مواد جامد و مایع را دارند. از سنسورهای خازنی ، جهت تشخیص طیف وسیعی از اجسام ، از مواد غیر رسانا و رسانا گرفته تا اجسام ریز و بزرگ استفاده میشود. بنابراین از فناوری به کار گرفته در سنسورهای خازنی ، میتوان جهت ساخت سنسورهای تشخیص و کنترل سطح سیال مانند نشت یاب استفاده کرد. سنسورهای خازنی نصب راحت و ساده ای دارند و در ابعاد کوچک و ساده موجود میباشند. علاوه بر آن ، بسیار مقرون به صرفه هستند. سنسورهای خازنی در مقایسه با سایر سنسورها ، دارای وضوح بالایی میباشند و نصب و تنظیم آنها بسیار ساده و راحت است.
بررسی معایب سنسور خازنی
از معایب اصلی سنسورهای خازنی ، میتوان به این اشاره کرد که این سنسورها ، به راحتی تحت تاثیر نویز قرار میگیرند. بنابراین در برخی از مکانها ، کاربرد ندارند و باید به جای سنسور خازنی ، از سنسور القایی استفاده کرد. سنسورهای خازنی معمولا محدود به بردهای کوتاه هستند. به هر خازن ناخواستهای که در یک مدار به وجود میآید ؛ خازن انگلی میگویند. بنابراین از دیگر معایب سنسورهای خازنی ، احتمال وجود خازنهای انگلی است که میتواند عملکرد سنسور را به طور کل مختل کند. سنسورهای خازنی ، نمیتوانند فاصله شیء را تشخیص دهند و این مورد یکی دیگر از معایب سنسورهای خازنی به حساب می آید.
سخن پایانی
فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه میباشد که با ارائهی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینهی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.