سنسور القایی و کاربرد آن

سنسور القایی و کاربرد آن

سنسور القایی و کاربرد آن


از سنسورهای القایی برای تشخیص اجسام فلزی در صنایع مختلف استفاده می‌شود. این سنسور زیر مجموعه‌ی سنسورهای مجاورتی است. سنسور القایی یکی از پرکاربردترین سنسورها در صنعت می‌باشد. و توانایی تشخیص حرکت ، موقعیت یا حضور اجسام را بدون هیچگونه تماس فیزیکی دارد. در این مقاله قصد داریم به بررسی کلی از سنسور القایی و کاربرد آن و مزایای این سنسور بپردازیم. با سنسور صنعت همراه باشید.

بخش‌های تشکیل دهنده‌ی سنسورهای القایی

قبل از هر چیزی لازم است که با ساختمان و بخش‌های اصلی تشکیل دهنده‌ی این سنسور آشنا شوید. این سنسور از 4 قسمت اصلی تشکیل شده است که عبارتند از:

  • سیم پیچ و هسته فریت
  • مدار اسیلاتور (نوسان ساز)
  • مدار آشکار ساز
  • مدار قطع و وصل کننده خروجی

عملکرد سنسور القایی

این سنسورها ، برای تشخیص اجسام فلزی نزدیک از جریان‌های القا شده توسط میدان‌های مغناطیسی استفاده می‌کنند. برای تولید میدان مغناطیسی با فرکانس بالا ، از کویل (سلف) استفاده می‌شود. لازم به ذکر است که اگر در نزدیکی میدان مغناطیسی در حال تغییر یک جسم فلزی وجود داشته باشد ؛ جریان شروع به گردش در جسم می‌کند و حتی در صورت عدم وجود جسم نیز ، این سنسورها به نوسان ادامه می‌دهند.

کاربرد سنسورهای القایی

امروزه بدون شک ، در اتوماسیون صنعتی از سنسورهای القایی استفاده می‌شود. از این سنسورها برای تشخیص موقعیت اجسام فلزی ، در صنایع الکترونیک ، پلاستیک ، مکانیک ، حتی مواد غذایی و صنایع دیگر استفاده می‌شود. این سنسورها در شرایط محیطی سخت به کار می‌روند و معمولا در کارهایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که به دقت ، ایمنی و اطمینان بالایی نیاز است. از این سنسورها در خطوط تولید و مونتاژ ، بسته بندی ، تشخیص و کنترل حرکت و موقعیت قطعات فلزی با سرعت حرکت بالا ، صنعت خودرو و … کاربرد دارد.

مزایای سنسورهای القایی

این سنسورها بدون نیاز به تماس فیزیکی ، موقعیت اجسام را تشخیص می‌دهند. در برابر مواد خارجی مقاومت بالایی دارد. از کیفیت و دقت بالایی برخوردار است. بسیار آسان قابل نصب است. عمر طولانی و سازگاری بالایی با محیط دارد و از سرعت سوئیچینگ و تکرار پذیری بالایی برخوردار است.

معایب سنسورهای القایی

از معایب آن می‌توان به کم بودن فاصله‌ی سوئیچینگ اشاره کرد که نیاز است همیشه چند سنسور پشت سر هم نصب شوند. برای این سنسور ، فقط فلزات قابل تشخیص هستند. ممکن است میدان مغناطیسی اختلالی را ایجاد کند که منجر به کاهش دقت اندازه گیری شود و همین امر معایبی را به وجود آورد.

سخن پایانی

در این مقاله با تعاریف کلی و مورد نیاز از سنسورهای القایی آشنا شدید و دریافتید که این سنسورها در صنعت بسیار پرکاربرد هستند و مزایا و کاربردهای زیادی دارند. در مقالات بعدی شما را بیشتر با جنبه‌های مختلف و بیشتر این سنسور آشنا خواهیم کرد.

فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه می‌باشد که با ارائه‌ی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینه‌ی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.

نگین رنجبر
ارسال دیدگاه