نصب سنسور التراسونیک به چه صورت است؟

نصب سنسور التراسونیک به چه صورت است؟

نصب سنسور التراسونیک به چه صورت است؟


سنسور التراسونیک کاربردهای بسیاری دارد. یکی از کاربردهای مهم سنسور التراسونیک در صنعت است. سنسورهای التراسونیک دارای کاربرد‌ها و انواع بسیاری می‌باشند. در این مقاله قصد داریم در مورد سنسور التراسونیک صحبت کنیم و مطالب را در مورد آن در اختیار شما قرار دهیم. به شما پیشنهاد می‌شود که تا پایان این مقاله‌ی آموزنده با ما همراه باشید.

سنسور التراسونیک چیست؟

سنسور التراسونیک فاصله اجسام را می‌سنجد. حالا چگونه این کار را انجام می‌دهد؟ سنسور التراسونیک امواج مافوق صوت را ارسال می‌کند و فاصله اجسلم را به همین وسیله می‌سنجد. همچنین سنسور التراسونیک با فرکانس‌ها کار می‌کند و این فرکانس بالاتر از محدوده شنوایی انسان و بین ۴۰ کیلوهرتز تا چند گیگاهرتز می‌باشند.

طرز کار سنسور التراسونیک چگونه است؟

سنسور التراسونیک به این صورت کار می‌کند که فاصله زمانی مابین ارسال امواج تا دریافت سیگنال اکو را اندازه‌گیری می‌کند و با توجه به سرعت صوت ، در آن محیط فاصله تا مانع را برآورد می‌کند و آن را تشخیص می‌دهد و همچنین نمایش می‌دهد‌.

در ادامه قصد داریم ویژگی‌های مهم سنسور التراسونیک را بیان کنیم.

ویژگی‌های سنسور التراسونیک

  • به نور خورشید حساسیت ندارد.
  • به تاریکی حساسیت ندارد.
  • سنسور التراسونیک دقت و سرعت بسیار بالایی دارد.
  • این سنسورها دارای قیمت بسیار مناسبی می‌باشند.
  • هزینه‌ی آن‌ها جهت نگهداری بسیار پایین می‌باشد.
  • احتمال ساییدگی و خوردگی آن‌ها صفر می‌باشد.
  • با جسم تماس ندارد.

کاربرد سنسورهای التراسونیک در کجاست؟

  • این سنسورها قابلیت دارند تا ماشین‌های صنعتی را از راه دور کنترل کنند.
  • همچنین سنسورهای التراسونیک در سیستم‌های ناوبری نیز کاربرد دارند.
  • کاربرد آن‌ها در هواشناسی نیز می‌باشد.
  • از سنسورهای التراسونیک نیز در باک هواپیما برای اندازه گیری مقدار سوخت نیز استفاده می‌شود.
  • در سنسور پارک ماشین و … نیز مورد استفاده نیز قرار می‌گیرند.

امواج سنسور التراسونیک چقدر می‌باشد؟

در واقع امواج سنسور التراسونیک همان فراصوتی یا همان مافوق صوت نیز می‌باشد. امواج صوتی سنسور التراسونیک با فرکانس‌های بالاتر از ۲۰ کیلوهرتز می‌باشند. این امواج توسط گوش انسان قابل شنیدن نیستند ، به دلیل اینکه محدوده شنوایی انسان از ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلوهرتز می‌باشد. لازم به ذکر است که امواج سنسور التراسونیک توسط بسیاری از حیوانات نیز قابل شناسایی می‌باشد. حیواناتی مانند خفاش ، گربه ، سگ و عمده‌ی حشرات و ماهی ها از این دسته حیوانات می‌باشند.

سنسور التراسونیک قابلیت تشخیص چه پارامترهایی را دارد؟

پارامترهایی همچون:

  • سرعت اجسام
  • نوع اجسام
  • فاصله تا اجسام

دانستنی‌ها در مورد سنسور التراسونیک

یکی از مواردی که لازم است بدانید این است که سنسور التراسونیک در درمان نیز کاربرد دارد.

حال کاربرد سنسور التراسونیک در درمان چیست؟

امواج فراصوت در فیزیوتراپی برای کاهش درد استفاده می‌شود. سنسور التراسونیک در فیزیوتراپی برای رفع گرفتگی عضلات و کاهش التهاب کاربرد دارد.

شرایط نصب سنسور التراسونیک چیست؟

لازم است بدانید که سنسورهای التراسونیک در هر موقعیتی استفاده می‌شوند. اما توجه داشته باشید که این سنسورها را در شرایطی که موجب رسوب گذاری سخت روی سطح سنسور شود ، نصب نکنید. به دلیل اینکه قطرات آب و رسوبات سخت روی سطح گیرنده وجود دارند و همین امر باعث می‌شود که اختلال در عملکرد سنسور به وجود آید.
همچنین لازم است بدانید که گرد و غبار و ترشحات روی عملکرد سنسور اثر منفی نمی‌گذارد. در کل ، در اجسامی که انعکاس پذیری سطح آن‌ها پایین می‌باشد و یا ارتفاع پستی و بلندی‌های سطح شان بزرگتر از طول موج امواج صوتی التراسونیک باشد ، دقت اندازه گیری تا حدودی کاهش می‌یابد.

سخن پایانی

شما در این مقاله با سنسور التراسونیک و ویژگی‌های آن آشنا شدید و مطالبی را در مورد آن دریافتید. همچنین شما در این مقاله با شرایط نصب سنسور التراسونیک آشنا شدید. جهت مطالعه‌ی و مطالب بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر به بخش مقالات وبسایت سنسور صنعت مراجعه کرده و از مطالب آموزنده‌ی ما بهره مند شوید و لذت ببرید.

فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه می‌باشد که با ارائه‌ی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینه‌ی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.

نگین رنجبر
ارسال دیدگاه