بررسی کاربردهای سنسور مجاورتی
سنسورهای مجاورتی ، یکی از سنسورهای بدون تماس هستند که میتوانند وجود یا عدم وجود اشیا را تشخیص دهند. سنسورهای مجاورتی معمولا سیگنالهایی از خود منتشر میکنند که میتواند تغییرات محیط را توسط سیگنالهای برگشتی ، بررسی کند. سنسورهای مجاورتی میتوانند یک میدان الکترومغناطیسی ، الکترواستاتیکی یا پرتوی از تشعشعات الکترومغناطیسی تولید کند. از مزایای این سنسورها ، میتوان کارکرد خوب آنها در محیط های صنعتی ، درون یک مایع یا محیط های جامد را نام برد. از این سنسورها در صنایع مختلفی بسیار استفاده میشود که در مقالات قبلی به توضیح آنها پرداختیم. در این مقاله قصد داریم به بررسی کاربردهای سنسور مجاورتی بپردازیم. با ما همراه باشید.
سنسور مجاورتی چیست؟
همانطور که گفته شد سنسورهای مجاورتی ، یکی دیگر از سنسورهای بدون تماس هستند که میتوانند وجود یا عدم وجود اشیا را تشخیص دهند. سنسورهای مجاورتی ، دارای مزایای زیادی می باشند و یکی از مهم ترین مزایای آنها ، کارکرد خوب این سنسورها ، در تشخیص اندازه گیری ضخامت ، تعیین یک سطح و موارد دیگر میباشد. با توجه به نوع و مکانی که سنسور مجاورتی در آن قرار میگیرد ؛ از آن میتوان استفادههای مختلفی کرد. از سنسورهای مجاورتی ، برای مواقعی که نیاز است از فاصله دور و بدون تماس یک جسم را تشخیص داد ؛ بسیار استفاده میشود. این سنسور دارای مزایا و کاربردهای بسیاری میباشد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
بررسی مزایای سنسورهای مجاورتی
از مزایای سنسور مجاورتی ، میتوان به این اشاره کرد که نصب و راه اندازی این سنسورها بسیار آسان میباشد. سنسورهای مجاورتی ، دارای قیمتهای بسیار مناسبی میباشند و تنوع بسیار بالایی دارند. این سنسورها قطعات مکانیکی ندارند و برای تشخیص اهداف خود ، احتیاج به ارتباط فیزیکی به آنها ندارد و غیر تماسی هستند. این موضوع سبب میشود تا طول عمر مفید این سنسورها افزایش پیدا کندو ضریب اطمینان سنسورهای مجاورتی ، نسبت به سایر سنسورها ، افزایش یابد. سنسورهای مجاورتی ، قابل اعتماد هستند و از آنها در محیط های سخت و خشن مانند محیط های نفتی ، صحرایی و حتی فضای آزاد استفاده میشود.
بررسی کاربردهای سنسور مجاورتی
سنسورهای مجاورتی ، به این منظور استفاده میشود که سنسور میتواند قسمت پایانی یک ماشین یا یک دستگاه را تشخیص دهد و سپس ، سیگنال را به خروجی آن ارسال کند. به وسیلهی سیگنالی که ارسال میشود ؛به وسیله یک ماشین به حرکت در می آید و برنامهای که تنظیم کرده اید ؛ اجرا میشود. از مهمترین کاربردهای سنسورهای مجاورتی ، میتوان به این موارد اشاره کرد که از این سنسورها ، در محدودههای کوتاه ، به جای سوئیچ لمسی بسیار استفاده میشود. سنسورهای مجاورتی ، در صنایع مختلفی مثل کارخانهها ، صنایع خودروسازی ، تولیدی ، غذایی و بازیافت بسیار کاربرد دارند. کاربرد دیگر سنسورهای مجاورتی ، در وسایل نقلیه می باشد که از آنها ، برای تشخیص فاصله از دیگر خودروها و اجسام استفاده میشود. این سنسورها قابلیت استفاده در سیستم پارک خودکار را نیز دارند. سنسورهای مجاورتی ، در تلفنهای همراه ، برای خاموش کردن صفحه نمایش حین مکالمه تلفنی و نزدیک کردن آن به گوشی استفاده میشوند و این کار ، سبب میشود که صفحه نمایش ، به اشتباه وارد بخش دیگر نشود. از دیگر کاربردهای سنسور مجاورتی ، میتوان به سیستم هشدار نزدیکی به زمین برای ایمنی هواپیما و سیستمهای نظامی ضد حملات موشکی اشاره کرد. همچنین از آن برای اندازه گیری میزان چرخش در موتورهای دوار ، نوارنقاله ، شیرهای اتوماتیک و ماشینهای کارواش استفاده میشود.
بررسی انواع سنسورهای مجاورتی
همانطور که گفته شد ، سنسورهای مجاورتی ، دارای انواع مختلفی هستند که در مقاله قبلی به شرح کامل آن پرداختیم و ما در اینجا قصد داریم به طور تیتروار ، انواع سنسورهای مجاورتی را نام ببریم.
- سنسور مجاورتی القایی
- سنسور مجاورتی خازنی
- سنسور مجاورتی التراسونیک
- سنسور مجاورتی نوری
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی کاربردهای سنسور مجاورتی پرداختیم و با مزایای آن آشنا شدید. از سنسورهای مجاورتی در صنایع مختلف استفاده های بسیاری میشود. این سنسورها کاملا بدون تماس هستند و بدون آن که احتیاج به تماس فیزیکی با جسمی باشد ؛ میتوان فاصله بین آن جسم از سایر اجسام را تشخیص داد. سنسورهای مجاورتی ، دارای انواع مختلفی هستند که از هر کدام از انواع آن ، در صنایع مختلفی استفاده میشود که در مقالات قبلی کاملا به بررسی آنها پرداختیم. شما میتوانید برای مطالعهی این مطالب ، به بخش وبلاگ وبسایت سنسور صنعت نوین مراجعه کنید.
فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه میباشد که با ارائهی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینهی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.