سنسور فشار خازنی و مزایای آن

سنسور فشار خازنی و مزایای آن

سنسور فشار خازنی و مزایای آن


سنسور فشار خازنی ، ابزاری است که می‌تواند فشار را با تشخیص تغییری که در ظرفیت الکتریکی ، ناشی از حرکت دیافراگم ، به وجود می‌آید ؛ اندازه گیری کند. این سنسور دارای ساختار فیزیکی نسبتا ساده می‌باشد. در این مقاله قصد داریم در رابطه با تعاریف مختلف این سنسور و مزایا و معایب آن صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

بررسی ساختار سنسور فشار خازنی

یکی از اجزای اصلی ساختار این سنسور ، دیافراگم‌ها می‌باشند که می‌توان آن‌ها را ، از مواد مختلفی از قبیل پلاستیک ، شیشه ، سیلیکون یا سرامیک ساخت و از آن‌ها ، برای کاربردهای مختلفی استفاده کرد. ظرفیت خازنی این سنسورها ، معمولا چیزی بین ۵۰ تا ۱۰۰ پیکوفاراد است و در حد چند پیکوفاراد ممکن است تغییراتی داشته باشد. اگر استحکام و مقاومت مواد انتخاب شده به قدری زیاد باشد ؛ می‌توان طیف وسیعی از حساسیت ها و فشارهای عملیاتی را فراهم کرد. اگر سنسور بزرگ باشد ؛ می‌تواند سیگنال‌های بزرگتری را دریافت کند. به همین منظور بازه‌ی فرکانس عملکرد محدودتر می‌شود. بنابراین با توجه به نکات ذکر شده ، در می‌یابیم که دیافراگم‌های کوچکتر ، حساسیت بیشتری دارند و مدت زمان پاسخ دهی آن‌ها ، سریع تر است.

دیافراگم‌های بزرگتر ، معمولا نسبت به نویز ، به خصوص در فشارهای پایین ، حساسیت نشان می‌دهند. در سنسور فشار ، از دیافراگم‌های ضخیم تر ، می‌توان برای اطمینان از استحکام مکانیکی استفاده کرد. اگر در انتخاب مواد ، به ضریب انبساطی پایین آن‌ها توجه داشته باشیم ؛ می‌توان سنسورهای با حساسیت کم ، در برابر تغییرات دما را تولید کرد. لازم است بدانید دیافراگم ، خود یک عنصر حسگر می‌باشد. بنابراین مشکلی ندارد اگر قطعات اضافی به دیافراگم متصل شوند. بنابراین سنسورهای فشار خازنی ، در مقایسه با سایر سنسورها ، در دماهای بالاتر نیز ، قادر به استفاده می باشند. سنسورهای فشار خازنی طوری طراحی شدند که می‌توان از آن‌ها به طور مستقیم روی تراشه سیلیکونی با همان تکنیک‌های طراحی که در ساخت وسایل الکترونیکی نیمه هادی مورد استفاده قرار می‌گرفت نیز ، استفاده کرد.

بررسی کاربرد سنسورهای فشار خازنی

از سنسورهای فشار خازنی ، معمولا برای اندازه گیری فشار گاز یا مایع در موتورهای جت ، لاستیک اتومبیل ، بدن انسان و بسیاری از مکان‌های دیگر استفاده می‌شوند. نکته ای که وجود دارد این است که می‌توان از سنسورهای فشار خازنی ، به عنوان سنسورهای لمسی در وسایل قابل پوشیدن یا اندازه گیری فشار وارد شده به سوئیچ یا صفحه کلید ، نیز استفاده کرد. سنسورهای فشار خازنی با توجه به سادگی مکانیکی که دارند ؛ بسیار متنوع هستند بنابراین از آن‌ها در محیط های سخت ، بسیار استفاده می‌شود. یکی دیگر از کاربردهای سنسورهای فشار خازنی ، در اندازه گیری فشار مطلق ، گیج یا نسبی و تفاضلی می‌باشد.

سنسور فشار خازنی و مزایای آن

سنسورهای فشار خازنی ، در مقایسه با سایر سنسورها ، دارای مزایای بسیاری هستند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

سنسورهای فشار خازنی ، می‌توانند توان مصرفی کمی داشته باشند. علت آن نیز این است که هیچ جریان DC از عنصر حسگر عبور نمی‌کند. جریان فقط زمانی عبور می‌کند که سیگنالی برای اندازه گیری ظرفیت خازن ، مدار را تحریک کرده باشد. سنسورهای فشار خازنی ، دارای طراحی ساده ، از لحاظ مکانیکی می‌باشند. بنابراین می‌توان آن‌ها را با خروجی پایدار و قوی ساخت. این سنسورها از هیسترزیس کم و تکرارپذیری خوبی برخوردارند و نسبت به تغییرات دما ، بیش از حد حساسیت نشان نمی‌دهند. این سنسورها دارای خروجی غیرخطی می‌باشند و ممکن است سبب افزایش هیسترزیس شوند. این سنسورها دارای آمپدانس بالایی می‌باشند و اثرات پارازیت ظرفیت خازن را به حداقل می‌رسانند.

سخن پایانی

در این مقاله در رابطه با سنسور فشار خازنی ، کاربردها ، ساختار و مزایای آن صحبت کردیم. این سنسور یکی دیگر از انواع سنسورهای فشار می‌باشد که دارای کاربردهای بسیاری در صنایع مختلف است. شما می‌توانید برای مطالعه مطالب بیشتر در رابطه با سایر سنسورها ، به بخش وبلاگ وب سایت سنسور صنعت نوین مراجعه کنید.

فروشگاه سنسور صنعت نوین ، نمایندگی رسمی محصولات تبریز پروژه می‌باشد که با ارائه‌ی محصولات با کیفیت و متنوع در زمینه‌ی سنسور کد ، سنسورهای نوری ، القایی ، خازنی ، التراسونیک و موارد دیگر فعالیت دارد. برای اطلاع از سایر محصولات و دریافت اطلاعات بیشتر ، به این وبسایت مراجعه کنید.

نگین رنجبر
ارسال دیدگاه